Efsanevi Yıldız Elvis Presley'in Balayı Evi Satışta! - Son Dakika
Emlak

Efsanevi Yıldız Elvis Presley'in Balayı Evi Satışta!

Efsanevi Yıldız Elvis Presley\'in Balayı Evi Satışta!

18.12.2017 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı söz yazarı, besteci, yorumcu ve aktör olan Elvis Presley tüm dünyada plakları en fazla satış yapan pop kralı olarak tanınıyor. Özellikle 1950'li ve 1970'li yıllarda albümleri 1 milyarın üzerinde satış rekoru kıran Elvis, kendine has tarzı ve etkileyici sesi ile hala günümüzde de popülerliğini koruyor.

1967 yılında sevgilisi Priscilla ile evlenen şarkıcı, 7 yıl süren evliliklerinde bir kız çocuğu babası oldu. 1973 yılında yollarını ayıran çiftin balayını geçirdikleri ve 1 yıl boyunca kaldıkları Palm Springs'teki evleri ise satılığa çıktı.

Elvis Presley'nin Palm Springs'te bulunan balayı evi alıcısını arıyor

Palm Springs'deki en ikonik modern konutlardan biri olan Elvis Presley'nin evi, 1962'de Look Dergisi tarafından "Yarının Evi" olarak adlandırılmıştı. Kendine özgü tasarımı ile dikkat çeken ev, o yılların mimarisine göre oldukça modern çizgiler taşıyor.

1967 yılında Las Vegas'ta gizlice evlenen Elvis ve Priscilla'nın balayını yaptıkları ev, ünlü bir mekan olarak biliniyor. Hatta Elvis, Priscalla'yı bu evin kapı eşiğinden Hawaiian Wedding Song şarkısı eşliğinde  taşıyarak geçirdiğini itiraf etmişti.

Ev ünlü mimar William Krisel'in imzasını taşıyor

Ünlü mimar William Krisel tarafından tasarlanan ev, Alexander İnşaat Şirketi'nden Robert Alexander tarafından inşa ediliyor. Efsanevi firma, 1950'li ve 60'lı yıllarda 2000'den fazla modern tarzda Güney Kaliforniya konutlarını inşa ediyor. Ancak 1965'de kurucuları Robert ve George Alexander uçak kazasında öldükten sonra kapanıyor. Elvis, 1966'dan 1967 yılına kadar bu evi kiralıyor ve 2014 yılında satışa çıkarılan evde Elvis'in kira sözleşmesinin çerçeveli bir kopyası bulunuyor.

Muhteşem tasarımı ile modernist bir hava yaratan ev oldukça geniş

Yaklaşık 465 metrekarelik bir alana yayılan geniş evin beş yatak odası ve beş banyosu bulunuyor. Sıra dışı tasarımı ile dikkat çeken ev, istiflenmiş dört dairesel yaşam alanından oluşuyor.  Evin iç kısmında cam ve taş duvarlar ile büyük pencereler bulunuyor. Evin önü çimenlerin üzerinde konsol şeklinde inşa ediliyor ve kanatları andıran eğimli bir tavan çizgisiyle, uçan bir tablaya benziyor. Ev, bir yüzme havuzu, geniş bir bahçe alanı ve bir tenis kortu ile bir dönümlük alan üzerine oturuyor.

Üç yıl önce 9.500.000 $ 'lık olarak listelenen evin fiyatı şimdi 5,9 milyon dolar olarak belirtiliyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Efsanevi Yıldız Elvis Presley'in Balayı Evi Satışta! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement