Ege Üniversitesi'nde "Miniprint Sergisi" Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ege Üniversitesi'nde "Miniprint Sergisi" Büyük İlgi Görüyor

12.01.2015 11:25

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi'nde 5 Ocak tarihinde açılışı yapılan Miniprint Sergisi, öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Ege Üniversitesi tarafından 2005 yılından beri düzenlenmekte olan uluslar arası EgeArt sanat günleri kapsamında, 2013 yılından sonra ilk kez Miniprint sergisi düzenlendi. Küçük baskı olarak Türkçe' de karşılığını bulan miniprint; geleneksel baskı resim teknikleri kullanılarak üretilen küçük boyutlu, özgün baskı resimleri ifade ediyor. Linol, ağaç ve metal gibi malzemeler ile kalıp hazırlanarak, kağıda veya benzeri malzeme üzerine geçirilerek yapılıyor.

Sergide 26'sı Türk, 25'i yabancı, toplam 51 sanatçının üretmiş olduğu 100 miniprint çalışması yer alıyor. Sergi, meraklıları için 30 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesi'nde 'Miniprint Sergisi' Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika


Advertisement