Eğer Bu Bir Film Olsaydı"Nın Galası Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Eğer Bu Bir Film Olsaydı"Nın Galası Yapıldı

İstanbul Devlet Tiyatrolarınca sahnelenen "Bu Bir Film Olsaydı"nın gala gösterimi yapıldı.

11.03.2016 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Tiyatrolarınca sahnelenen "Bu Bir Film Olsaydı"nın gala gösterimi yapıldı.

Cevahir Sahnesi'nde izleyiciyle buluşan oyunun çevirmeni ve yönetmeni Bilge Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserin Boşnak yazar Almir İmsireviç tarafından 2011'de yazıldığını belirtti.

Farklı hayat görüşlerine ve duruşlara sahip bireylerden oluşan bir ailenin, savaşın etkisiyle nasıl dağıldığının oyunda anlatıldığını ifade eden Emin, geçen yıl mart ayında ilk kez sahnelenen oyunun, Bursa 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, Bosna Uluslararası Yerli Dram Festivali ve Makedonya Uluslararası Devlet Tiyatroları Festivali'ne katıldığını ve Bosna'daki festivalden 2 ödülle döndüğünü dile getirdi.

Oyunda yaklaşık 15 kişinin görev yaptığını kaydeden Emin, izleyenlerin, "yalın bir dille çok büyük bir acının anlatıldığı" yönünde geri bildirim yaptıklarını söyledi.

Oyunda "anne" karakterini canlandıran Mine Tüfekçioğlu da pek çok bölümün kendisini etkilediğine işaret ederek, "Savaş acısı, çok anlaşılır bir şey. İlle de bunu yaşamak gerekmiyor. Her dakika gördüğünüz, tanık olduğunuz bir şey. Dolayısıyla da oyun, bütününde bizi çok etkiliyor" diye konuştu.

Tüfekçioğlu, izleyicilerin oyunu çok beğendiklerini aktararak, "Hikayesini iyi anlattığını düşünüyorum. Çok sade, naif bir oyun. O naifliği de seyirciye geçiyor zaten" ifadelerini kullandı.

Bosna Savaşı'nın Ziriç ailesinin hayatına yansımasını konu eden tek perdelik oyunda, "baba" karakterini Burak Şentürk, "teyze" karakterini Gönen Aykaç, "erkek kardeş" karakterini Burak Altay canlandırdı. Oyunda ayrıca Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren de rol aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eğer Bu Bir Film Olsaydı'Nın Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement