Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi'nden Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi'nden Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi\'nden Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sinop Şubesi tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlenmesiyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

01.11.2022 14:45  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sinop Şubesi tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlenmesiyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

Boyabat ilçesinde Beyazıt Camisi Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik, eğitimin verimliliği ve niteliğinin eğitim çalışanlarının hak ettiği değeri görmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin beklentilerini karşılamadığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Eğitim ve öğretim süreçlerindeki vazgeçilmez unsurlardan biri olan eğitim kurumu, yöneticiliği ve eğitim liderliğinin meslek kanunu kapsamında düzenlenmesini, yöneticilik ve liderlik süreçlerine katılım, bu pozisyonlardaki mali, sosyal ve özlük hakların da mutlaka kanuni bir dayanak ve güvenceyle tanımlanmasını istiyoruz. Öğretmenin hak ve yetkilerini genişleten, ona destek olan bir içerikle öğretmenlik meslek kanunu konusundaki beklenti karşılanmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi'nden Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement