Eğitim Yazılımı Adaptive Curriculum'a, Mükemmelliyet Ödülü - Son Dakika
Güncel

Eğitim Yazılımı Adaptive Curriculum'a, Mükemmelliyet Ödülü

Sebit tarafından Türkiye'de üretilip ABD eyalet müfredatlarına uyarlanan eğitim yazılımı Adaptive Curriculum, Tech&Learning Dergisi tarafından, "2012 Award of Excellence"a layık bulundu.

12.12.2012 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sebit tarafından Türkiye'de üretilip ABD eyalet müfredatlarına uyarlanan eğitim yazılımı Adaptive Curriculum, Tech&Learning Dergisi tarafından, "2012 Award of Excellence"a layık bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Adaptive Curriculum, inovatif çalışmalara verilen ödülü almaya, "Derin Kavramsal Öğrenme" uygulaması ile hak kazandı. Matematik ve Fen Bilimlerindeki uygulamaları ile Adaptive Curriculum, Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ ürünü olan Vitamin'in, ABD pazarı için geliştirilen versiyonu olarak biliniyor. ABD'de 500'den fazla okulda 300 bini aşkın kullanıcıya ulaşan online ürün, bugüne değin eğitimciler, yayıncılar ve eğitim teknolojileri alanından çeşitli uluslararası otoriteler tarafından defalarca ödüllendirildi.

Son derece güçlü Matematik ve Fen Bilimleri alt yapısı ile kişiselleştirilebilen bir öğrenme deneyimi sunan Adaptive Curriculum, bu kez de 30 yılı aşkın zamandır K-12 kapsamındaki eğitim dünyasını yönlendiren Tech&Learning Dergisi tarafından ödüllendirildi. Yazılım, donanım, network ve online ürünler arasında inovatif çözümler sunan uygulamalara verilen ödüllerin değerlendirmesi bu yıl 160'ı aşkın eğitim ürünü arasında yapıldı.

Açıklamaya göre, Matematik ve Fen Bilimleri öğrenimini farklı öğrenme stilleri ve aktif öğrenme ile destekleyen Adaptive Curriculum, derin kavramsal öğrenme ile öğrencinin önceden öğrendiklerini etkili bir şekilde kullanmasını ve öğrenmeyi kalıcı hale getirmesini sağlıyor. Öğrendiklerini mevcut bilgileri ile ilişkilendiren, ayrıca söz konusu bilgi ile günlük yaşam akışı arasındaki bağlantıları kurup uygulayan öğrenci aslında 'öğrenmeyi' öğrenmiş oluyor.

Adaptive Curriculum Üst Yöneticisi (CEO) Jim Bowler, "ABD'de 'Common Core' standartları ve 'STEM' adı verilen bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi gittikçe önem kazanıyor. Eğitimciler, öğrencilerin sorgulayıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek üzere nitelikli kaynaklara ihtiyaç duyuyor. Adaptive Curriculum'un aktif öğrenme yaklaşımı öğrenciyi keşfederek, hipotez geliştirerek, kararlarının etkisini görerek, kavramsal öğrenme sürecini derinleştirmesi yönünde motive ediyor" değerledirmesinde bulundu.

Bowler, "Adaptive Curriculum, bir eğitim ürününün online versiyonu değil, başından beri dijital geliştirilmiş bir ürün olarak, bugünün teknolojik düşünmeye yatkın öğrencilerinin karşısına dijital ortamların tüm avantajlarıyla çıkıyor"dedi.

Tech&Learning ödülleri "Yeni Ürünler", "En İyi Geliştirilmiş Ürünler" olmak üzere iki ayrı kategoride veriliyor. Dijital çağ öğrencilerine bilgiyi, gerçek hayatla bütünleştirilmiş senaryolar, 3D animasyonlar, interaktif simülasyonlarla sunan Adaptive Curriculum'un Mükemmeliyet Ödülünü aldığı "En İyi Geliştirilmiş Ürünler" kategorisi, kayda değer bir gelişme gösteren, öğretmen ve öğrencilere, değişen teknoloji ile her seferinde daha yüksek kalite standartlarında öğrenme deneyimi yaşatan ürünleri kapsıyor.

2012 Tech&Learning ödüllerini kazananlar, Tech&Learning'in Aralık sayısında ve www.TechLearning.com adresinde yayımlanıyor.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim Yazılımı Adaptive Curriculum'a, Mükemmelliyet Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement