El Yazısı, TV'de İlk Kez D-Smart'da - Son Dakika
Güncel

El Yazısı, TV'de İlk Kez D-Smart'da

El Yazısı, TV\'de İlk Kez D-Smart\'da

El Yazısı , 23 Eylül Pazar günü, TV'de İLK KEZ D-Smart ekranlarında olacak.

24.09.2012 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

D-Smart, 11. Kanal Smart SineTürk'te, saat 20:30'da başlayacak film, izleyicileri güldürürken aynı zamanda duygusal anlarda yaşatacak.

D-Smart, sinemaseverlerin en çok beğendiği ödüllü filmleri sinemalardan hemen sonra TV'DE İLK KEZ izleyicisi ile buluşturmaya devam ediyor.

El Yazısı, mütevazi bir Anadolu kasabasında yaşayan ve diğer insanlar yüzünden isteklerini dizginleyenlerin bir gün içinde yaşadıklarını, başlarından geçen olayları anlatıyor.

Kasabalıların okullarına gelecek ilk yabancı İngilizce öğretmenini karşılamayı beklerken, yanlışlıkla kasabaya yolu düşen Fransız turist Julie'yi İngilizce öğretmeni sanmasıyla başlayan komik olaylarla örülü El Yazısı filmi, 45. Altın Portakal Film Festivali'nde Ortak Yapım Senaryo Geliştirme Ödülü almıştı.

KÜNYE

Yapım: 2011

Tür: Dram, Komedi,

Yönetmen: Ali Vatansever,

Oyuncular: Cansu Dere, Salih Kalyon, Sarp Akkaya, Wilma Elles, Sercan Badur, Kenan Bal, Bahtiyar Engin, Baran Akbulut, Ayşe Selen, Nesime Alış, Ezgi Gör, Miray Şahin, Uğur Uzunel, Ergül Miray şahin,

Müzisyen : İnanç Şanver, Hakan Vreskala,

Görüntü Y.: Ali Olcay Gözkaya,

Senaryo: Ali Vatansever,

Yapımcı: Oya Özden, Selin Vatansever

Konu: 1998... bir yaz günü. Kasabalılar okullarına gelecek ilk yabancı İngilizce öğretmenini karşılamaya hazırlanmaktadır. Fakat yanlışlıkla kasabaya yolu düşen Fransız turist Julie'yi öğretmen sanınca işler karışır.

El Yazısı, kasabanın olaylarla dolu bu gününü üç kişinin gözünden anlatır.

Kasabanın eczacısı Zeynep, birkaç yıl önce kasabaya yerleşmiştir. Ani bir şekilde kasabanın öğretmeni Celal'le evlenmeye karar vermiş ve evlilik hazırlıkları tüm kasabanın gündemi olmuştur. O gün şehirden ilaç sayımına gelen eski arkadaşı Volkan, ani evlilik haberini duyunca çok şaşırır. Sadece o, Zeynep'in bu ani kararının arkasındaki gerçek nedeni biliyordur.

İlkokul müdürünün oğlu genç Ahmet, yakın köyden bir kızı sevmektedir. Hem kasabalılar hem de köylüler bu ilişkiye karşıdır. Sonunda Ahmet aylardır görmediği kızı kaçırmaya karar verir. O gün tam kızı kaçırmaya gidecekken babasının inadıyla turist Julie'ye tüm gün çevirmenlik yapmak zorunda kalır. Fakat ne Fransız Julie ne de Ahmet İngilizce bilmemektir. Kasabada sevdiği kız hakkındaki söylentiler Ahmet'i umutsuzlandırırken Julie'yle geçireceği o gün cesaretini yerine getirecektir.

Üçüncü kahramanımız ufak Ragıp... Ragıp, eczacı Zeynep'e aşık. Her gün dizini kanatıp ona tedaviye gitmektedir. O gün en sonunda Zeynep'e bir aşk mektubu yazar. Tam ona verecekken mektubun cebinden çalındığını farkeder. Bütün gün aşk mektubunun izini sürerken yanına köyden ufak kız Sevgi dadanır. Sevgi de genç Ahmet'i sevmektedir. İkisi beraber naif aşklarının peşinden koşarken birbirlerinde arkadaşlığın farkına varırlar.

El Yazısı, mütevazi bir Anadolu kasabasında, başkaları yüzünden isteklerini dizginleyenlerin bir günde başlarından geçenlerdir. Rüzgarın kasabaya getirdiği değişime kulak vererek, yıllardır aynı çarkta dönen düzenden çıkmak isteyen Ragıp, Ahmet ve Zeynep'in hikayesidir.

Ödüller: 45. Altın Portakal Film Festivali'nde Ortak Yapım Senaryo Geliştirme Ödülü

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel El Yazısı, TV'de İlk Kez D-Smart'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement