Emenike, Al Ain'de Basına Tanıtıldı - Son Dakika
Spor

Emenike, Al Ain'de Basına Tanıtıldı

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emenike, kiralık olarak gittiği Al Ain'de Ganalı oyuncu Asamoah Gyan'ın yerini doldurmaktan endişe duymadığını söyledi.

11.07.2015 17:41  Güncelleme: 17:43

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike, kiralık olarak gittiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi takımı Al Ain'de Ganalı oyuncu Asamoah Gyan'ın yerini doldurmaktan endişe duymadığını söyledi.

Al Ain takımının sahası Halife Uluslararası Stadyumu'nda basına tanıtılan Emenike, Çin'in Shanghai SIPG takımına transfer olan Ganalı Gyan'ın yerini doldurmak için endişe etmediğini belirtti.

Emenike, şunları kaydetti:

"Gyan çok iyi bir oyuncu ve ben de onun yerini almak için buradayım, umarım iyi olur. Onun yerine gelmek beni endişelendirmiyor. Kariyerinde çok şey başardı ancak benim de başarılarım var. Afrika Uluslar Kupası'nı kazandım. Türkiye'de de gollar attım, kupalar kazandım. Ancak geçen sezon geçirdiğim sezonların en iyisi değidi. Birkaç gol atmanın dışında asist yaparak, başka yönlerle etki ettim. Buraya daha fazla kupa kaldırmaya geldim. Al Ain'in 'kazanan kulüp' diye bir şöhreti var. Bu yüzden, ben de buraya kariyerimde daha fazla kupa kazanmaya geldim."

Nijeryalı Emenike, 9 numaralı formayı giyeceği Al Ain kulübünün bu yaz renklerine kattığı Ryan Babel, Felipe Bastos ve Lee Myung-joo'dan sonra dördüncü yabancı isim oldu.

Emenike, geçen sezon Fenerbahçe'de çıktığı 27 lig maçında sadece 4 gole imza atarak, çokça eleştiri almıştı.

Asamoah Gyan ise BAE futbolunda birçok başarıya imza attı. Al Ain'de geçirdiği 4 sezonda attığı 128 golle takımına 3 lig şampiyonluğu getirdi. Petrol zengini BAE'de geçirdiği ilk 3 sezonda altın ayakkabıyı kazanmayı başaran Ganalı oyuncu, 2014 yılında takımına Emir Kupası'nı kazandıran golü kaydetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Emenike, Al Ain'de Basına Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement