Engellilerden, Sakatlar Derneği Başkanı Kılıç'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Engellilerden, Sakatlar Derneği Başkanı Kılıç'a Tepki

Engellilerden, Sakatlar Derneği Başkanı Kılıç\'a Tepki

Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen, 'Engelin Allah'ın bir cezası' olduğunu söylediği iddia edilen Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'ı kınadı.

08.12.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen, 'Engelin Allah'ın bir cezası' olduğunu söylediği iddia edilen Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'ı kınadı. Çimen, "Bu sözü söyleyen, bir engelliler derneğinin başkanı olamaz, gereği yapmalı ve o makamı terk etmeli" dedi.

Bir televizyon kanalındaki yetenek yarışmasında yaptığı, çok basamaklı sayıları hafızasında çarpıp bölme gösterileriyle dikkatleri çeken Türk Halk Müziği sanatçısı görme engelli Ersin Çimen, başkanı olduğu derneğin binasında yaptığı açıklamada, görme engelli halk ozanı Aşık Veysel ve görme engelli mevlithan Kani Karaca'dan örnekler verdi. Çimen, şöyle dedi:

"Tüm halkımıza mal olmuş ve ahirete intikal etmiş bu büyük insanların hiçbirisi, engellerini Allah'ın bir cezası olarak görmemiştir. Aksine onlar, engellerini Allah'ın bir lütfu olarak değerlendirmişler, kulluklarından ve halk adamı olmaktan vazgeçmemişlerdir. Engelli kardeşlerimiz, engellerinin bir ceza olmadığının bilincinde olmalı ve yaşamlarını engelleriyle birlikte sürdürmeye devam etmeliler."

Çimen, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'ın verdiği röportajda sarf ettiği sözlerin birbiriyle çeliştiğini anlatırken, "Bir yanda sağlıklı insanları sağlıklı olarak yaşatmak gerektiğini belirtiyor, diğer yandan da engelli olmanın Allah'ın bir cezası olduğunu söylüyor. O zaman günlük yaşantı içerisinde istisnasız herkes bazı hatalar yapıyor. Bu durumda dünyadaki 8 milyar insan da özürlü olmalıydı. Böyle bir mantık olabilir mi? Bu sözleri söyleyen bir dernek başkanının sözlerinin arkasında durmasını ve gereğini yaparak o makamı bırakmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilerden, Sakatlar Derneği Başkanı Kılıç'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement