Engellilik Bireysel Kusur Değil - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engellilik Bireysel Kusur Değil

03.12.2025 15:39

Seyit Aslan, engellilikle ilgili sosyal hizmetlerin eksikliğine dikkat çekti.

(ANKARA) - Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne ilişkin, "Engellilik, bireysel bir 'kusur' değil; kamusal hizmetlerin piyasalaştırıldığı, sosyal devletin tasfiye edildiği politikaların sonucudur. Erişim, istihdam, bakım hizmeti ve bağımsız yaşam hakkı için engellilerle birlikte gerçek bir toplumsal mücadele hattı kurmadan hiçbir hak kendiliğinden gelmeyecek" dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellileri yok sayanlara karşı yeniden bir hatırlatma günüdür! Eşit erişim hala bir lütuf gibi sunulurken, engelliler yoksulluğa, güvencesizliğe ve bakım yükünün ailelere yıkıldığı bir düzene mahküm ediliyor. Engellilik, bireysel bir 'kusur' değil; kamusal hizmetlerin piyasalaştırıldığı, sosyal devletin tasfiye edildiği politikaların sonucudur. Erişim, istihdam, bakım hizmeti ve bağımsız yaşam hakkı için; engellilerle birlikte gerçek bir toplumsal mücadele hattı kurmadan hiçbir hak kendiliğinden gelmeyecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Engellilik Bireysel Kusur Değil - Son Dakika


Advertisement