Engelsiz Yaşam Merkezi Bariyerleri Kaldıracak - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Yaşam Merkezi Bariyerleri Kaldıracak

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yalnız Ankara'nın değil, Türkiye'nin engellilere yönelik en modern, en kapsamlı merkezi olacağını belirterek "Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak merkezimiz, Sağlık ve Rehabilitasyon, Mesleki Eğitim, Misafirhane, Sosyal Eğitim ve Kültür olmak üzere 5 ayrı binadan oluşuyor.

08.04.2016 12:49

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yalnız Ankara'nın değil, Türkiye'nin engellilere yönelik en modern, en kapsamlı merkezi olacağını belirterek "Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak merkezimiz, Sağlık ve Rehabilitasyon, Mesleki Eğitim, Misafirhane, Sosyal Eğitim ve Kültür olmak üzere 5 ayrı binadan oluşuyor. Merkezde, engelliler ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak birçok donatı yer alıyor." dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı devam eden ve yakın zamanda açılması planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sağlık ve rehabilitasyon, eğitim ve kültür, misafirhane gibi donatıların yer alacağını ifade etti.

Türkiye'nin engellilere yönelik en kapsamlı merkezi olacak tesisin 20 milyon liraya mal olacağını söyleyen Demirel, projenin her bloğunda engelli vatandaşlar ve aileleri için farklı donatıların hizmet vereceğini aktardı. Demirel, merkezde, misafirhane ve bakımevinin de yer alacağını dile getirdi.

Engellilerin özür durumlarına göre geçici olarak burada misafir edileceğine işaret eden Demirel, "Aileler, özel durumlarında engelli yakınlarını merkeze emanet edebilecek ya da çocuklarıyla birlikte bu merkezde konaklayabilecek" diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Merkezinde bulunan Mesleki Gelişim binasındaki atölyelerin iş eğitimi ve beceri eğitimi salonları, bilgisayar eğitim birimleri ve derslikler yer alacağına dikkati çeken Demirel, burada engellilerin boş zamanlarını verimli şekilde değerlendireceğini ve bu sayede engellilerin meslek sahibi olacaklarını vurguladı.

Merkezde, engellilerin eğitimi için özel alanlar oluşturacağını anlatan Demirel, şunları kaydetti:

"Sosyal Eğitim binasında hobi odaları, grup danışma ve serbest çalışma alanları, oyun-eğlence alanları, sosyal, bedensel, yönlendirme, hobi, özel eğitim, proje ve paylaşım salonları hizmet verecek. Kültür Merkezi ve Ortak Tesis binasında engelliler ve aileleri kültürel etkinliklerini yapabilecek. Merkezde tiyatro, konser, seminer gibi kültürel etkinlikler için kullanılabilecek çok amaçlı salon, sergi alanları, kütüphane, yemekhane ve kafeterya alanları olacak. Sağlık ve Rehabilitasyon binasında hidroterapi havuzu, fizyoterapi salonu, tahlil, müdahale ve gözlem odası bulunacak. Engellilere yönelik sağlık hizmeti bu birimde verilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelsiz Yaşam Merkezi Bariyerleri Kaldıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement