Enigma'yı En Çok İş Adamları Tercih Etti - Son Dakika
Teknoloji

Enigma'yı En Çok İş Adamları Tercih Etti

Enigma\'yı En Çok İş Adamları Tercih Etti

Dinlenemeyen telefon Enigma T301TR Türk kullanıcılarının tercihi oldu.

10.10.2011 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada yaygın olarak kullanılan aynı zamanda gizli servisler ve ordular tarafından da tercih edilen, özel ve gelişmiş bir şifreleme teknolojisine sahip kriptolu, dinlenemeyen telefon Enigma T301TR Türk kullanıcılarının tercihi oldu.

Toplumun yaklaşık yüzde 35'i telefonunun dinlendiğini düşündüğü Türkiye'de, bu endişeyi özel şifreleme tekniğine sahip Enigma T301TR'ler ortadan kaldırıyor.

EN ÇOK İŞ ADAMLARI TERCİH ETTİ

Yaklaşık dört ay gibi bir zamanda Avrupa'dan ithal edilerek Türk kullanıcısının hizmetine sunulan Enigma T301TR kriptolu cep telefonu, yüksek önemde iş bilgisine sahip şirket üst düzey yöneticileri, toplumda bilinirliği yüksek, statü, şöhret sahibi kişiler ve politikacıların ilgi odağı oldu.

Özellikle iş adamları ve politikacıların tercih ettiği Enigma'nın satış oranları şöyle:

Yüzde 35: İş adamları, Finanscılar, Sanayi ve Ticaret kuruluşları yöneticileri

Yüzde 25: Siyasetçi, stratejik noktadaki bürokratlar ve güvenlik kuvvetleri

Yüzde 20: Kamu yöneticileri ve hukukçular.

YÜKSEK GÜVENLİK

Avrupa'da 10 yıldır kullanılan yüksek şifreleme teknolojisine sahip mobil cep telefonu Enigma T301 TR, Türkiye'de üç operatör tarafından güvenli iletişim imkanı sunuyor.

Yüksek güvenlik teknolojisi kullanan kriptolu Enigma T301TR'ler, kendi aralarında yaptığı görüşme ile üçüncü şahısların dinlemesini engelliyor, telefon görüşmelerinin gizliliğini ve güvenliğini garanti altına alıyor. Sadece yazılımı değil, donanımı da kripto teknolojisine sahip Enigma T301TR'ler üzerinden ortam dinlemesi de yapılamıyor. Enigma T301TR yasadışı telefon dinlemelerini tek bir tuşla engelliyor…

Tek tuşla dinlemeyi engelliyor…

Enigma'nın içinde verileri manipüle eden çok güçlü şifreleme ve deşifreleme mekanizmaları var. Giden ve alınan ses matematiksel fonksiyonlardan oluşan kriptoloji algoritmalarıyla verilere dönüştürülüyor. Bu veriler hızla sese çevrilince, dinlemek için arayan üçüncü kişi anlamsız sesler duymaya başlıyor. Örneğin siz konuşuyorsunuz ve telefonunuz şifreli, konuştuğunuz ses şifreye dönüşüyor ve karşı tarafa ulaştığında da sadece o kişinin kriptolu telefonu bu ses şifresini çözebiliyor. Konuşmalarda kullanılan değişken şifreler, her kullanımdan sonra da sistem tarafından imha oluyor.

Enigma'ların şifre sistemi, iletişim şifreleme ve kriptolama da kalite standardı olan 'INSEC tarafindan gelistirilmistir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Enigma'yı En Çok İş Adamları Tercih Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement