Erkek Egemen Topluma Kadın Egemen Meslek - Son Dakika
Güncel

Erkek Egemen Topluma Kadın Egemen Meslek

Erkek Egemen Topluma Kadın Egemen Meslek

Son yıllarda kadın girişimci ve yöneticilerinin çeşitli sektörlerde yer alma oranı arttı.

06.03.2013 15:07

Genellikle daha önce erkeklerin yoğun olduğu ve olmaya devam ettiği sektörlerde kadınların sayıca artması, iş yaşamına dengelerin geldiğini göstermesi açısından oldukça önemli. Bu artışa halkla ilişkiler açısından bakarsak; Türkiye' de sektör henüz emekleme dönemini tamamlamışken, geçmişten bu güne kadın hakimiyeti göze çarpıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yaklaşırken, kadınların egemenliğinde bulunan halkla ilişkiler mesleğini değerlendiren Avantgarde İletişim Danışmanlığı Genel Müdürü Burçak Ilıman,"Uzun yıllardır bu meslekte işveren pozisyonunda görev alıyorum. Halkla ilişkiler mesleğinde kadınlar temel taşları oluşturuyor. 2000'li yılların başında Amerika'da halkla ilişkiler çalışanlarının yarısından fazlasının kadın olduğu biliniyor.

Türkiye'ye bakıldığında resmi veriler ile birlikte, halkla ilişkiler alanında çalışanlar konusunda sayısal oranın kadınlar lehine olduğunu söylemek mümkün. Genellikle her meslekte erkekler başı çekiyorken halkla ilişkiler mesleğinde kadının ön planda olmasının çeşitli nedenleri var. Öncelikle meslekte başarılı olmanın şartlarını; disiplinli, özverili, empati yeteneğine sahip, titiz, olumsuzluklar karşısında hoşgörü sahibi, sabırlı, sosyal zekası yüksek ve güler yüzlü olma şeklinde sıralayabiliriz. Bu özelliklerin erkeklerde yoksunluğundan bahsedilemez tabi ki ama kadınlar için kullanacağımız ana terim her kelimenin başına gelecek olan 'daha' tamlamasıdır.

Bu doğrultuda, halkla ilişkileri kurumların kitlelerle iletişim kurmak amacıyla yürüttükleri, kamu yararı esas alınarak devam ettirilen düzenli faaliyetlerin yürütülmesi olarak tanımlayacak olursak, hakimiyetin biz kadınlarda olması kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu hakimiyet ataerkil toplumumuzda kabullenilemese de, halkla ilişkilerin kadın egemenliğinde olması mesleğin gelişimini hızlandırmıştır. Öncelikli olarak 'hakimiyet her zaman erkeklerdedir' bakış açısını değiştirmek ve Türkiye'de halkla ilişkileri ciddi bir zemine oturtmak için çabalıyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erkek Egemen Topluma Kadın Egemen Meslek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement