Erol Büyükburç'u Anma Törenine Katılım Beklenenden Az Oldu - Son Dakika
Güncel

Erol Büyükburç'u Anma Törenine Katılım Beklenenden Az Oldu

Erol Büyükburç\'u Anma Törenine Katılım Beklenenden Az Oldu

Türk pop müziğinin unutulmaz sesi Erol Büyükburç, ölümünün 1. yılında mezarı başında dualar ve ilahilerle anıldı. Törene katılımın az olması ünlü sanatçının yakın çevrisini üzdü.

15.03.2016 15:35  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Erol Büyükburç, ölümünün birinci yıl dönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

SEMA MORİTZ İLAHİLER OKUDU

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç için vefatının 1. yılı nedeniyle kabri başında anma töreni düzenledi. Usta sanatçının yakın dostları ve müzisyen arkadaşları tarafından düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Sanatçının dostları göz yaşı döktü. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından törene katılanlar Büyükburç'un ruhuna dualar etti. Ayrıca müzisyen ve besteci Sema Moritz ise ilahiler okudu.



"DAHA FAZLA KALABALIKLA ANILMALI''

Usta sanatçı ile düet albümü olan Volkan Erk burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Erol Büyükburç'un Türk müziği açısından çok önemli biri olduğunu belirterek her yıl daha büyük kalabalıklarla anılmazı gerektiğini ifade etti. Büyükburç'un kendi yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Erk, "Son derece insancıl biriydi. Dünyanın en iyi insanlarından birisiydi. Genç arkadaşlarımızın onun bütün çalışmalarını takip etmesini, öğrenmesini isterim. Bir çok albüm yapmasının yanında aynı zamanda heykeltraştı, ressamdı. Biz Erol ağabeyin çizgisinden gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"POP TARİHİNE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI GETİRDİ"

Sema Moritz de Erol Büyükburç ile çok keyifli zamanlar geçirdiğini belirterek, " O çok önemli bir isimdi. Pop tarihine çok farklı bir bakış açısı, sahne getirdi. Arkasından gelenler hep Erol Büyükburç'tan birşeyler öğrenerek yollarına devam ettiler. Türk müziği çok büyük değerini kaybetti" ifadelerini kullandı.

Televizyon programcısı Çetin Çiftçioğlu ise "Çok uzun yıllar birlikte zaman geçirdik. Erol ağabey ile öyle bir dostluğumuz oldu ki ben onun o da benim kalbimdeydi. Erol ağabeyin kabrine mutlaka bir anıt yapılması gerektiğine inanıyorum. İnşallah o da olur ve seneye burada farklı bir anma yaparız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erol Büyükburç'u Anma Törenine Katılım Beklenenden Az Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement