Erzurum'da Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Bin Kişi Evde Bakım Hizmeti Alacak - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Bin Kişi Evde Bakım Hizmeti Alacak

Erzurum'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Darülaceze Vakfına sunularak kabul edilen "Yaşlılara Evde Bakım Projesi" ile kentte yaşayan bin yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaş evde bakım hizmeti alacak.

18.09.2017 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Darülaceze Vakfına sunularak kabul edilen "Yaşlılara Evde Bakım Projesi" ile kentte yaşayan bin yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaş evde bakım hizmeti alacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yaşlılara Evde Bakım Projesi" kapsamında kentte yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç yaklaşık bin vatandaşa evde bakım hizmeti verilecek.

İstanbul'da düzenlenen projenin imza törenine, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Saraçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Cemil İlbaş ile iş adamları katıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Erzurum AK Parti Milletvekili Taşkesenlioğlu, söz konusu projenin hayata geçmesinde yaşadığı memnuniyeti anlatarak projeye katkısı olanlara teşekkür etti.

Taşkesenlioğlu, projenin Erzurum'daki 3 merkez ilçede uygulanacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Projemiz kapsamında yaklaşık bin yaşlı bireye hizmet götürülecek. Erzurum'da yaşayan 60 yaş ve üzerinde olan yaşlı ve bakıma muhtaç bireyler belirlenecek. Odak grubun belirlenmesi sürecinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, mahalle muhtarı, aile hekimi ve müftülüklere bağlı din görevlilerinden destek alınacak. Proje süresince istihdam edilecek temizlik personelleri vasıtasıyla da odak gruba yönelik öz bakım ve hane temizlik çalışmaları yapılacaktır. Projemiz Erzurum'a hayırlı olsun."

Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü İlbaş ise projenin Erzurum'da yaşlıların yaşam standardına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Proje kapsamında kurumlar arası koordinasyonu önemsediklerini dile getiren İlbaş, şunları kaydetti:

"İhtiyaç halinde müdürlüğümüz meslek elemanı, paydaş kurum İl Müftülüğünden talep edilecek din görevlisi ve İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık personeli ile yapılacak hane ziyaretlerinde odak gruba dahil bireye gereksinimlerinin karşılanması amacıyla rehberlik ve destek çalışması yapacaktır. Bakanlığımız, odak gruba yönelik çeşitli sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmekle görevli olup yaşlıların ayrımcılığa uğramadan insan haklarından yararlanarak yaşamlarını sürdürmeleri ve toplumsal hayata katılmaları amacıyla çalışmalar yapmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Bin Kişi Evde Bakım Hizmeti Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement