Eşini Silahla Yaralayan Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Eşini Silahla Yaralayan Sanığa Hapis Cezası

Tuzla'da tartıştığı eşi Ayşegül Demir'i, çalıştığı iş yerine gelerek silahla yaraladığı iddia edilen Ömer Demir "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

10.05.2018 14:14

Tuzla'da tartıştığı eşi Ayşegül Demir'i, çalıştığı iş yerine gelerek silahla yaraladığı iddia edilen Ömer Demir "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Demir ile avukatı katıldı.

Duruşmada son savunması sorulan sanık Demir, "Benim eşimi öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Tasarlamış da değilim. Anlık gelişen bir olaydır. Ben eşimi kendim ambulansa koydum ve hastaneye gönderdim. Daha sonra da kendim karakola gittim. Yaralama suçundan hüküm kurulsun. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Sanık avukatı Aykut Kaya da müvekkilinin yaralama kastıyla hareket ettiğini belirterek, "Aralarında bir metreden daha yakın mesafe vardır. Öldürmek isteseydi zaten bu mesafeden rahatlıkla öldürebilirdi. Eşinin acı çekmesini istiyor. Bu nedenle de belden aşağısına ateş ediyor. Eylem yaralama niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Demir'i "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ömer Demir'in, eşi Ayşegül Demir'in çalıştığı Tuzla Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan börekçi dükkanına gelerek önce yumruk attığı ardından da silahla eşini yaraladığı anlatılmıştı.

Şüpheli Ömer Demir'in olay yerine gelen polislere teslim olduğu aktarılan iddianamede, alınan ifadesinde 10 yaşında olan kızı Z.R.D'ye istismarda bulunduğu suçlaması ile karşı karşıya kaldığını, Adli Tıp Raporuna göre böyle bir durumun olmadığının ortaya çıktığını, ancak eşinin kendisine inanmadığını, olay günü eşini aradığını, konuşmak istediğini ancak eşinin kendisiyle konuşmak istemediğini söylemesi üzerine iş yerine giderek silahla bir kaç el ateş ettiğini söylediği belirtilmişti.

İddianamede, bu kapsamda şüpheli Demir'in "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eşini Silahla Yaralayan Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement