Eski Mısır Müftüsü Cuma'ya Suikast Girişimi - Son Dakika
Güncel

Eski Mısır Müftüsü Cuma'ya Suikast Girişimi

Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma'ya yönelik suikast girişimini, "Hasm-Sevaid Mısır" adlı hareketin üstlendiği bildirildi.

05.08.2016 21:53

Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma'ya yönelik suikast girişimini, "Hasm-Sevaid Mısır" adlı hareketin üstlendiği bildirildi.

Hareketin, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, Cuma'ya yönelik suikast girişimi üstlenilerek, saldırının, "darbeye destek veren tutumuna tepki" olarak düzenlendiği belirtildi.

Geçen ay Feyyum kentinde bir güvenlik görevlisine yapılan saldırıyı da üstlenen söz konusu hareketin bağlantılarına ilişkin bilgi alınamadı.

Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilileri, Cuma'nın, kendisine yönelik suikast girişiminin arkasında İhvan olduğu yönündeki iddialarını yalanladı.

İhvan'ın feshedilen siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Sözcüsü Ahmed Rami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cuma'nın iddialarını reddederek, bunların "boş ve yanlış" olduğunu söyledi.

Rami, "Ne dinde ne de hukukta insanları yalan yere suçlamanın yeri yoktur. Dinde iddiaların sağlam temellere oturması gerekir. Hukukta ise kişi bir mahkeme kararıyla suçlu bulununcaya kadar masumdur." dedi.

"İddialar siyasi amaçlı"

Rami, "Milyonlarca insanı temsil eden bir teşkilat hakkında yayılan bu iddialar, siyasi amaçlıdır. Belki de bu kişi, İhvan'a yaptığı zulümlerden ötürü kendisine bunun yapıldığını düşünebilir, ama bu onun kendi boş düşünceleridir." diye konuştu.

Eski HAP Dış İlişkiler Komitesi Genel Sekreteri Muhammed Sudan da "İhvan, şiddete başvurmaz. Biz, sorunların çözümünde şiddeti daima kınarız. Cuma, darbe zamanı Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilerin öldürülmesi için orduyu ve polisi kışkırtmasına rağmen, biz hiçbir zaman intikam lafları etmedik." ifadesini kullandı.

Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma, bugün Giza'ya bağlı 6 Ekim bölgesinde silahlı saldırıya uğramış, suikast girişiminden sağ kurtulan Cuma'nın korumalarından biri hafif yaralanmıştı.

Saldırının ardından uydudan yayın yapan CBC televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Cuma, suikast girişiminin arkasında İhvan'ın olduğunu ileri sürerek, "İhvan ve aşırı cemaatlere karşı çıkmamdan dolayı öldürülmek istendim." demişti.

Tartışmalı konulardaki fetvalarıyla tanınan ve 2003-2013 yılları arasında Mısır müftüsü olarak görev yapan 63 yaşındaki Cuma, 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbeye destek vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Mısır Müftüsü Cuma'ya Suikast Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement