Eyleme Katılan Kadın Memura Verilen Cezaya Tepki - Son Dakika
Güncel

Eyleme Katılan Kadın Memura Verilen Cezaya Tepki

Eyleme Katılan Kadın Memura Verilen Cezaya Tepki

KOCAELİ Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları eylemde gözaltına alınan bir kadın memura, kurumu tarafından kademe ilerleme cezası verilmesini protesto etti.

03.06.2017 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları eylemde gözaltına alınan bir kadın memura, kurumu tarafından kademe ilerleme cezası verilmesini protesto etti.

Kocaeli Kadın Platformu, bugün İzmit Yürüyüş Yolu'nda eylem yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aynı yerde yaptıkları eylemde gözaltına alınan 39 kadından biri olan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde memur olarak görev yapan N.T'ye kademe ilerleme cezası verilmesini protesto etti. Platform üyeleri, herhangi bir disiplin suçu olmayan N.T. hakkında kurumu tarafından idari soruşturma açıldığını, kademe ilerleme cezası verildiğini belirtti. Kadınlar, '8 Mart meşrudur soruşturmalar geri çekilsin' yazılı pankart açarak sloganlar attı. Kocaeli Kadın Platformu adına konuşan Sibel Yılmaz, şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü için alanlara çıkan tüm kadınlar gibi biz de platform olarak tek adamın bize dayatmaya çalıştığı faşizme rağmen sokaklardaydık. Kocaeli Emniyeti'nin OHAL durumunu kentimizde sıkıyönetim uygulamalarıyla hayata geçirmeye çalışması nedeniyle basın açıklamamızın okunmasına bile izin verilmeden darp edilip gözaltına alındık. Gözaltına alınan arkadaşımıza kurumu tarafından idari soruşturma açıldı. Arkadaşımıza önce kamu görevinden çıkarılma cezası verildi. Ardından bu ceza kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına çevrildi. Tüm dünyada kitlesel şekilde kutlanan 8 Mart eylemi, bilimin ve bilimsel araştırmanın merkezi olması gereken bir üniversite hastanesinin yönetimi tarafından terör eylemi olarak ilan edildi. Bu nedenle kamu emekçisi kadın arkadaşımıza verilen bu cezayı kabul etmiyoruz. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, kadın arkadaşımızı yalnız bırakmayacağımızı buradan duyuruyoruz."

Basın açıklamasının ardından eylemciler, olaysız şekilde dağıldı.

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eyleme Katılan Kadın Memura Verilen Cezaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement