Fa Cup Sponsor Arıyor - Son Dakika
Spor

Fa Cup Sponsor Arıyor

Fa Cup Sponsor Arıyor

Futbol tarihinin devam eden en eski turnuvasında sponsorun bırakma kararıyla yeni sponsor arayışına girildi.

10.02.2014 17:21

Chelsea ve Liverpool turladı

FA Cup 1871'den beri yani 143 yıldır oynanan bir turnuva ve bu özelliğiyle "dünyanın en eski futbol turnuvası" ünvanını taşıyor. Yıllık 9 milyon sterlin ödeyerek FA Cup sponsoru olan Budweiser, sponsorluğu sona erdirme kararı alınca, İngiliz federasyonu yeni sponsor arayışına girdi.

Üç yıldır sponsorluk yapan içecek firması FA Cup sponsorluğundan çekilmeye karar verdiğini açıklarken,  FIFA ile olan sponsorluk anlaşmalarının devam edeceğini söyledi. FA, 2014/15 sezonundan başlayarak yeni bir sponsor arayışında. Yeni anlaşma için isim hakkının da verilmesinin planlandığı belirtiliyor.

Federasyonun ticari direktörü Stuart Turner, FA Cup turnavısının yalnızca İngiltere için değil tüm dünya için de önemli bir turnuva olduğunu belirterek sponsorlara su ana kadar verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Kupaya ilgi son dönemde yükseliş içinde. Üçüncü turun oynandığı hafta sonu tribünlerdeki seyrci sayısı 1980'den beri ilk kez yarım milyonu aşmıştı. Beşinci ve altıncı turlarda da yoğun seyirci ilgisi devam etti. Ancak sponsor firmadan bu tabloya karşın neden anlaşmayı yenilemediklerine dair bir bilgi gelmedi.

Budweiser yöneticisi Iain Newell "Dünyanın en prestijli yerel kupasına sponsor olmaktan büyük onur duyduk. Özellikle altayapılara aktarılan 1 milyon sterlinden daha büyük bir rakam futbol için önemliydi. Ama artık futboldaki sponsorluklarımıza 2014,2018 ve 2022 Dünya kupaları ile devam etmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Fa Cup Sponsor Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement