Fabrika Gibi Okul - Son Dakika
Güncel

Fabrika Gibi Okul

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ, diğer okulların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra bir çok kurumdan özel sipariş aldıklarını bildirildi.

10.03.2016 18:20

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ, diğer okulların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra bir çok kurumdan özel sipariş aldıklarını bildirildi.

Gazetecilere konuyla ilgili bilgi veren Erliğ, gerek geri dönüşüm kapsamında okullarda kırılan masal sandalye tamir etmek, gerekse kurumlardan aldığı özel ürün siparişlerini kısa sürede üretmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti.

Erliğ, "Okulumuz Metal Teknolojisi Alanı, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 4 öğretmen teknisyen ile toplamda 30 öğrenciye eğitim vermektedir. Ancak makine parkı, teknoloji sınıfı ve bilgisayar laboratuvarları bakımından 150 öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye sahiptir. Bölümler bünyesinde UMEM ve SODES Projeleri kapsamında makine parkları güncellendi. UMEM kapsamında 500 bin avro, SODES kapsamında 300 bin liralık makineler alınarak tamamen yeni teknolojiye uygun donatılmıştır" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sanayi sektöründe olmayan CNC plazma, lazer, boru bükme, giyotin gibi tamamen bilgisayar sistemleri ile çalışan makinelere sahip olduklarını kaydeden Erliğ, şöyle konuştu:

"Kaynakçılık kısmında ise her türlü metal ve alaşımlarının kaynağını yapabileceğimiz tıg, argon, mıg-mag, toz altı ve ark kaynağı gibi her türlü kaynakçılık işlemlerini öğrencilerimiz öğrendiğinden bölgemizde metal sektöründe öncü rol oynamaktayız. Ayrıca okulumuzda döner sermaye çalışmaları bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 13 bin takım sıra masa, bin öğretmen masası, bin 500 sandalye siparişleri alanımızda yapılmıştır. Öğrenci sıra masaları, çelik dolaplar, öğretmen masaları gibi tüm malzemeler bölümümüz bünyesinde üretilmektedir. Özel sektörden gelen siparişleri de yapmaktayız. Döner sermaye çalışmaları bünyesinde öğrencilerimiz hem alanlarında uzmanlaşmaktadırlar hem de ayda ortalama 200 ile 650 lira arasında ücret alarak ailelerinin ekonomilerine büyük katkılar sunmaktadırlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fabrika Gibi Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement