Fallout 4'te İd Software'ın da Parmağı Var - Son Dakika
Teknoloji

Fallout 4'te İd Software'ın da Parmağı Var

Fallout 4\'te İd Software\'ın da Parmağı Var

Bethesda çatısı altında böyle bir imkan varken yararlanmamak olmazdı.

12.11.2015 11:47
Mahmut Saral - -

Bethesda Game Studios tarafından PC ve konsollar için hazırlanan Fallout 4, bir süredir satışta ve şimdiden milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Bazı ufak tefek teknik hataları olsa da yakında bir güncelleme yayınlanarak bunların da üstesinden gelineceği tahmin ediliyor.


Peki, Fallout 4 geliştirilirken stüdyoya yardım edenler arasında id Software çalışanlarının da olduğunu söylersek, ne dersiniz? Yani Wolfenstein, Doom ve Quake gibi önemli FPS oyunlarına imza atmış bir markadan söz ediyoruz.


Aslında vereceğimiz haber çok da güncel değil, fakat henüz bilmeyenler için dikkat çekici bir bilgi.


Bethesda'da yıllardır Oyun Yönetmeni pozisyonunda yer alan ve birçok başarılı işe imza atan Todd Howard, Fallout 4'teki silahlı mücadele sisteminin modern ve etkileyici olmasını istedikleri için bu konuda id Software ekibinden yardım aldıklarını bildirdi. Sonuçta id Software da Bethesda çatısı altındaki bir stüdyo ve Howard'ın ilk düşündüğü şey de yardım istemek olmuş.


Bu arada, 2012 yılına geri döndüğümüzde, Xbox World Dergisi'nde Fallout 4 ile ilgili çıkan bir söylenti vardı. O sıralar id Software, Bethesda'ya yeni dahil olmuştu ve id Tech 5 isimli yepyeni bir oyun motoruna sahipti. Söylentilerde de Fallout 4'ün id Tech 5 ile gelebileceği bildirilmişti. Bu söylentiler gerçek olmadı belki, ama yine de id Software'ın Fallout 4 için katkıları olduğunu görüyoruz.


Fallout 4'ün ilk inceleme notları ve konsol sürümlerindeki sorunları



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Fallout 4'te İd Software'ın da Parmağı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement