Fetih 1453, Muhteşem Yüzyıl'a Rakip! - Son Dakika
Magazin

Fetih 1453, Muhteşem Yüzyıl'a Rakip!

Rekor kıran sinema filmi, Show TV'nin yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl'a karşı en önemli kozu olacak.

26.06.2012 20:00  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6,5 milyonluk seyirci sayısıyla Türk sinema tarihinde kırılması çok zor bir rekora imza atan Fetih 1453'ün devam hikâyesi, Show TV ekranlarında dizi olarak seyirci karşısına çıkacak.

10 BİN METREKARELİK PLATO KURULUYOR

Türksinemalari.com'un haberine göre İstanbul'un fethinden sonrasını konu alacak olan devam dizisi için Beykoz Kundura Fabrikası'nda 10 bin metrekarelik alana plato inşa edilmeye başlandı.

Fetih 1453 sinema filminin ekibinden Servet Aksoy ve Faruk Metin, dizinin yapımcılığını üstlenen MED YAPIM adına platonun kurulması için çalışmalara başladı.

İLK ÜÇ BÖLÜMÜ FARUK AKSOY ÇEKECEK

Dizi, Aksoy Film'in mevcut ekibiyle çekilecek. Filmin yönetmenliğini ise Faruk Aksoy üstlenecek.

Daha önce herhangi bir dizi projelerinin olmadığını belirten Aksoy Yapım'ın sahibi, yapımcı yönetmen Faruk Aksoy'un, Fetih 1453 dizisinin ilk 3 bölümünün yönetmenliğini üstleneceği öğrenildi. İlk üç bölümün ardından Faruk Aksoy'un danışmanlığında farklı bir yönetmen ile projeye devam edilmesi öngörülüyor.

DANIŞMANI; İSKENDER PALA

Dizinin senaryosunun kimin tarafından yazıldığı şu an için henüz bilinmiyor. Fakat Fetih 1453 filminin senaristlerinden İrfan Saruhan'ın bu projede yer almayacağı, gelen duyumlar arasında. Dizinin hikaye danışmanılığını ise edebiyatçı, yazar ve akademisyen İskender Pala'nın yapacağı öğrenildi.

ÖNCE 4 BÖLÜMDE SİNEMA FİLMİ, SONRA 5. BÖLÜMLE DİZİ

Fetih 1453, 160 dakikalık sinema filminin 4 bölüm halinde yayınlanmasından sonra dizi olarak 5. bölümüyle ekim ayında yayına girecek. Film haklarını Show Tv'ye satan Aksoy Film'den sonra dizinin yayın hakları da Med Yapım tarafınan Show TV'ye verildi.

FATİH SULTAN MEHMET ROLÜ, DEVRİM EVİN'DE

Dizinin oyuncu kadrosunda filmde de olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet rolünü Devrim Evin'in oynayacak. Şahika Koldemir, Cengiz Coşkun, Sedat Mert ve Dilek Serbest gibi Fetih 1453 oyuncularının da dizide yer alması planlanıyor. Dizide yer alacak diğer karakterler için cast çalışmaları, Med Yapım tarafından devam ediyor.

Fetih 1453, Muhteşem Yüzyıl\'a Rakip!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Fetih 1453, Muhteşem Yüzyıl'a Rakip! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement