Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Malatya'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

21.07.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Malatya Barosundan yaklaşık 50 avukat, valilik önünde bir araya gelerek, darbe girişimini protesto etti.

Avukatlar adına açıklama yapan Bayram Taşkın, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan FETÖ mensuplarının, milli irade ve demokrasiyi ortadan kaldırmak amacıyla silahlı darbe girişiminde bulunduğunu belirtti.

Darbeci askerlerin, milletin yurt savunması için kendilerine emanet ettiği silahları kullandığını ifade eden Taşkın, bunun emanete ihanet olduğunu kaydetti.

Bu askerlerin, kendi halkına karşı silah kullanarak darbe planını uygulamak istediğini anlatan Taşkın, şöyle devam etti:

"Yüce milletimiz, şanına ve asaletine uygun şekilde, kendisine yönelen kanlı darbe teşebbüsünü yüksek bir sağduyu ve üstün cesaretle püskürtmeyi başarmıştır. Tankların üzerine çıkan milletin kahraman evlatları, demokrasiye sahip çıkma yolunda dünyaya örnek bir direniş göstermiştir. Milletimiz bu asil duruşuyla tarihe adını altın harflerle yazdırmayı çoktan hakketmiştir."

Kanlı darbe hareketinin Türkiye'nin birliği ve istikrarına yönelik olduğuna işaret eden Taşkın, "Devletin silahlarıyla acımasız şekilde halkına ateş eden, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast düzenleyen, milli iradenin tecellisi TBMM ile milletin göz bebeği kurumları bombalamaktan kaçınmayan bu yapının deşifre olması, devletin yeniden yapılanmasını zorunlu kılmıştır." dedi.

Birlik Haber-Sen'den tepki

Birlik Haber-Sen Malatya Temsilciliği üyeleri de merkez PTT önünde toplandı.

Sendikanın Malatya Temsilcisi Muhammet Şahiner, burada yaptığı konuşmada, darbelerin, vatana, millete ihanet olduğunu söyledi.

Darbe girişimini kınayan Şahiner, "Bugüne kadar hiçbir darbe, manevi değerleri sömüren, tasması başkalarının elinde olan sözde hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbede asker, halkına karşı silah çekmemiştir." diye konuştu.

Şahiner, "Bu topraklardan FETÖ sökülüp atılana kadar oturmayacağız. Uyanık olacağız, dik duracağız." ifadelerini kullandı.

Ziraat odalarından tepki

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılınç, yaptığı açıklamada, ülkenin hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Milletin iradesinden başkasını tanımadıklarını vurgulayan Kılınç, "Gün, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe ve kalkışma asla meşru değildir. Demokrasiye yapılacak darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir." değerlendirmesinde bulundu.

Hain planı uygulamak üzere harekete geçenlerin "üniformalı terörist" olduğunu kaydeden Kılınç, 15 Temmuz'un "Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü" ilan edilmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement