Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö/pdy Davası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Serbest kalanların yakınlarından detay görüntü Serbest kalanların eşyalarını yakınlarının teslim almasından detay görüntü Tutuklu sanıklardan Hikmet Sezen'in araca binişi Çanakkale'deki FETÖ/PDY davası Davanın ikinci duruşması sonrası açıklanan ara kararda, tutuklu 5 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verildi 3'ü tutuklu 66 sanığın yargılanmasına eylül ayında devam edilecek Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, tutuklu yargılanan 5 sanıktan, 2'sinin tahliyesine karar verildi.

15.07.2016 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Serbest kalanların yakınlarından detay görüntü

Serbest kalanların eşyalarını yakınlarının teslim almasından detay görüntü

Tutuklu sanıklardan Hikmet Sezen'in araca binişi Çanakkale'deki FETÖ/PDY davası

Davanın ikinci duruşması sonrası açıklanan ara kararda, tutuklu 5 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verildi

3'ü tutuklu 66 sanığın yargılanmasına eylül ayında devam edilecek

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, tutuklu yargılanan 5 sanıktan, 2'sinin tahliyesine karar verildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik 5'i tutuklu 66 sanığın yargılandığı davada, Çanakkale 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılması planlanan duruşmalar, sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının çok fazla olması ve güvenlik gerekçesiyle Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görülüyor.

Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda iş adamının bulunduğu sanıklar, avukatları ile duruşmada tanık olarak dinlenen kişiler, 11, 12, 14 ve 15 Temmuz'da yapılan ve 4 günde tamamlanan ikinci duruşmaya katıldı.

Sanıklar, mağdur ve müştekiler ile tanıkların dinlendiği ikinci duruşmada ara karar açıklandı.

Buna göre, tutuklu sanıklardan Hikmet Sezen ile Abdullah Büyükdağ tutuksuz yargılanmak üzere, tahliye edildi. Mahkeme heyeti, diğer 3 kişinin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Dava kapsamında üçüncü duruşmanın eylül ayında yapılacağı öğrenildi.

Çanakkale merkezli 10 ilde 26 Aralık 2015'te başlatılan ve kapsamı genişletilerek sürdürülen operasyonun ardından, açılan davada sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım, kamu kurum, dernek, vakıf gibi kuruluşların aracı kılınarak dolandırıcılık, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik, imar kirliliğine neden olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiasıyla yargılanıyor.

Fetö/pdy Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement