Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" - Son Dakika
Yerel

Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi"

Sağlık Bakanlığı'nın, "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında Edirne'deki çeşitli okullara bisiklet dağıtıldı.

20.10.2015 17:37

Sağlık Bakanlığı'nın, "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında Edirne'deki çeşitli okullara bisiklet dağıtıldı.

Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda düzenlenen törende, sağlıklı yaşam için bisikletin önemli bir araç olduğunu söyledi.

Bisikletin sporun yanı sıra ulaşım içinde kullanılabileceğini aktaran Tanç, Edirne'deki bisiklet yollarının düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Öğrencilerin bisikletleri düzenli şekilde ders kapsamında kullanacağını aktaran Tanç, projenin hayırlı olmasını diledi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da dağıtılacak bisikletlerle sporu yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Düzenli olarak bisiklet kullanmanın sağlık açısından önemli olduğunu aktaran Özcan, "Dayanıklılık gücümüzü arttırması, stresle baş etmemizi sağlaması, kuvvet gelişiminden sonra yağ yakımı ve dolayısıyla kilomuzu kontrol etmemizi sağlaması, kondisyonumuzu arttırması, gençlerde çağımızın hastalığı olarak görülen obeziteden kurtulmamızı sağlaması bisiklete binmenin yararları arasında sayılır" şeklinde konuştu.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter ise ilk etapta 60  yıl sonuna kadar da 200  bisiklet dağıtacaklarını ifade etti.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ise obezitenin dünyanın sorunu haline geldiğin kaydetti. Hareketsiz yaşamın giderek yayıldığını dile getiren Kişioğlu, "Obezite bir çok metabolik hastalıklara sebep olmaktadır. Biz bu nedenle bakanlığımızın ilimizde uyguladığı bisiklet dağıtımlarını çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tanç, Özcan ve İlter projeye ilişkin protokolü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement