Fotoğrafik Beyin ve Beyni Etkin Kullanma Metotları - Son Dakika
Yerel

Fotoğrafik Beyin ve Beyni Etkin Kullanma Metotları

Gaziantep Üniversitesinde "Fotoğrafik Bellek ve Beyni Etkin Kullanma Metotları, Psikolojik İllüzyon ve Hızlandırılmış Öğrenme Metotları" konulu konferans düzenlendi.

23.03.2012 18:11  Güncelleme: 18:46

Gaziantep Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkalığı'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bilişim Topluluğuna üye öğrenciler tarafından "Fotoğrafik Bellek ve Beyni Etkin Kullanma Metotları, Psikolojik İllüzyon ve Hızlandırılmış Öğrenme Metotları" konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Hafıza Şampiyonu Cemil Özeren konuşmacı olarak katıldı. Fotoğrafik bellek üzerine eğitimler verdiğini söyleyen Özeren, İngilizce kelime hafıza teknikleriyle 10 saatte bin tane yabancı kelime öğrettiklerini belirtti. Gördüğümüz ve duyduğumuz her şeyi hafızamızda saklayabileceğimizi ifade eden Özeren, bunun belirli teknikleri ve eğitimi olduğunu kaydetti. Hafıza tekniklerinde konsantrasyonun önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Özeren, aslında bütün insanların aynı beyne sahip olduğunu sadece kullanma şeklinden dolayı birtakım farklılıkların ortaya çıkabileceğini ifade etti. Beynin kapasitesinin süresiz olduğuna dikkat çeken Özeren, beynin gizemli bir yapısının olduğunu belirtti. Beynin çalışma prensiplerini anlatan Özeren, "Hafıza ile kelime ilişkisinin akılda kalması için mantıksız ve sıra dışı olması gerekiyor. Bilimsel araştırmalar insan beyninin sağ lob, sol lob, arka beyin ve bilinçaltı olmak üzere üç kısımdan oluştuğunu söylüyor. Biz genellikle yeni bilgiler öğrenirken beynimizin sol lobunu kullanıyoruz. Ama sağ lobunu kullanan kişiler çok az" şeklinde konuştu.

"Hafıza beynin sağ tarafında yer alır" diye konuşan Özeren, "Beynimizin sağ lobu yeni bir bilgi öğrenirken mantıksız bir şekilde öğrenir. Beynimizin sol lobu ise yeni bir bilgiyi öğrenirken mantıklı bir şekilde öğrenir. Hafızanın olmuş olduğu kısım yine beynin sağ tarafıdır. Bilgileri hafızaya yerleştirebilmek için bilgileri sıra dışı, mantıksız bir hale getirmek gerekiyor. Bu şekilde kelime öğrenmek dünyadaki en hızlı kelime öğrenme metodudur" ifadesini kullandı.

- GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğrafik Beyin ve Beyni Etkin Kullanma Metotları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement