Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş, " AK Parti fabrikaları kapatan parti, CHP açacak partidir" dedi.

05.06.2011 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş, " AK Parti fabrikaları kapatan parti, CHP açacak partidir" dedi.

Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Keşap İlçe Başkanı Metin Öztürk ve partililerle birlikte seçim gezilerini Keşap'ın Kayabaşı ve Güneyköy köylerinde sürdürdü.

Gezmiş, Giresun'da ki işsizliğin temel sebebinin AK Parti olduğunu savunarak

"AK Parti döneminde fabrikalar kapanmasaydı Giresun'da işsizlik diye bir şey olmazdı" dedi.

AKP iktidarı döneminde son 9 yılda kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişinin işini kaybettiğini iddia eden Gezmiş, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra 10 bin esnafımız da kepenk kapatmıştır. Nüfusumuz 107 bin kişi azalmış, göçten dolayı bir milletvekili sayımız azalmıştır. Bin 500 kişinin çalıştığı SEKA kapanmış, 3 bin kişinin çalıştığı FİSKOBİRLİK'te çalışan sayısı 700'e düşmüştür. Orman Ana Tamirhane, Liman İşletmeleri, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Meteoroloji Meslek Lisesi, Toprak Mahsulleri Ofisi depoları, Petrol Ofisi Dolum Tesisleri, Kalkınma Bankası, Sunta, Adel Kalem, Başkan Gıda AŞ, Fatoğlu Un Gıda AŞ gibi iş yerlerinin tamamı AK Parti iktidarı döneminde kapanmıştır. Kısaca AK Parti iktidarında Giresun, sanki bir savaşa girip de kaybetmiş gibi tahrip olmuştur. "

AK Parti'nin fabrikalar kapatan parti, CHP'nin ise fabrikalar açacak parti olduğunu anlatan Gezmiş, "İşsizliği çözecek projelerimiz hazırdır. Fındığa dayalı sanayiyi süper teşviklerle sadece bu bölgede teşvik ederek, bu bölgeye çikolata fabrikaları kurulmasını sağlayacağız. Her fabrika bir 'kaledir' diyeceğiz: Kalelerimizi koruyacağız ve arttıracağız. Deniz ve yayla turizmini yine süper teşviklerle destekleyerek bu sektörde yeni iş sahaları kurulmasını sağlayacağız. Böylece yaklaşık olarak 10 bin kişiye yeni iş imkanı oluşturacağız. Destek sizden hizmet bizden. CHP iktidarında herkes rahat bir nefes alacaktır" diye konuştu.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement