Gökdere'de Ud Resitali - Son Dakika
Güncel

Gökdere'de Ud Resitali

Gökdere\'de Ud Resitali

Gökdere Medresesi ud nağmeleri ile şenlendi.

10.04.2013 15:23

Osmangazi Belediyesinin Gökdere Medresesinde düzenlenen Ud eğitim kursuna katılan kursiyerler, 'Udi Necati Çelik Ud Resitali' ve 'Ud Atölye Çalışması' ile, Bursalı musiki severlere keyifli saatler yaşattı.

Gökdere Medresesinde gerçekleştirilen Ud atölye çalışmasında, tecrübelerini ve bilgilerini ud öğrencileri ile paylaşan Udi Necati Çelik, bu etkinliğin sürekli hale gelmesini arzuladığını ve yeni öğrenciler yetiştirmenin kendisini mutlu edeceğini açıkladı. Resitalinde Tanburi Cemil Bey, Cinuçen Tanrıkorur gibi önemli bestekârların eserlerinin yanı sıra kendi besteleri seslendiren Çelik, mızrabından dökülen eşsiz nağmelerle dinleyicileri büyüledi.

Osmangazi belediyesinin düzenlediği kursa katılan musiki severlere, Ud çalmanın püf noktalarını anlatan Necati Çelik, Türk Müziği'nin bugünkü duruma ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Çelik, "Genç nesilden çok umutluyum. Ben yıllardır ders veriyorum. Dünya müziğini çok yakından inceledim. Dünyaca ünlü müzisyenlerle birlikte çaldık. Türk müziğinin geleceği oldukça parlak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gökdere'de Ud Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement