Gölbaşı'nda Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'nda Nevruz Coşkusu

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Gökçehöyük Ortaokulu’nda “Nevruz Bayramı” coşkuyla kutlandı.

20.03.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Gökçehöyük Ortaokulu'nda "Nevruz Bayramı" coşkuyla kutlandı.

Gökçehöyük Ortaokulu'nda "Nevruz Bayramı" programı düzenlendi. Düzenlenen programa Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Avcı, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gökçehöyük Ortaokulu tarafından düzenlenen programda okul öğrencileri tarafından Nevruz ile ilgili şiirler okundu ve Kafkas Halk Oyunları ile Bahar Dansı gösterisi sergilendi.

Okul konferans salonunda yapılan programın ardından okul bahçesinde yakılan Nevruz ateşinin üstünden atlanıldı ve temsili demir dövüldü. Programın ardından Gölbaşı Belediyesi tarafından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Türk kültüründe önemli bir yeri olan Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş ananevi ve temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Nevruz ayrıca baharın gelişi ve müjdesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'nda Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement