Google'dan Edward Gorey'e Özel Doodle - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan Edward Gorey'e Özel Doodle

Google\'dan Edward Gorey\'e Özel Doodle

Arama motoru Google, Amerikalı illüstratör ve çizer Edward Gorey'in 88. doğum gününe özel Doodle hazırladı.

22.02.2013 04:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre Çetinkaya - - Arama motoru Google, ana sayfasını önemli insanların doğum günlerine özel süslemeye devam ediyor. Son olarak Polonyalı astronomi bilgini Nicolaus Copernicus 'in 540. doğum günü için Doodle hazırlayan Google bugün ise Amerikalı illüstratör ve çizer Edward Gorey'in 88. doğum gününe özel Doodle hazırladı.

Ayrıca Google'ın Edward Gore için hazırladığı Doodle, ünlü illüstratörün çizimlerinden yola çıkılarak yapılmış ve oldukça da hoş olmuş.

Edward Gorey kimdir?

Edward Gorey 1925 yılında doğmuş, nisan 2000 de hayata veda etmiş bir gothic art çizeridir. Tim Burton'un, bu sanatçının çizimlerinden etkilendiği şeklinde bir söylenti vardır.

Gorey, Bram Stoker, H. G. Wells, T. S. Eliot gibi büyük yazarların kitaplarına illüstrasyonlar yaptı. Ayrıca sonraki yıllarda bir çok popüler çocuk kitabına çizimler yapmıştır

Gorey bir illüstratör olarak tarif edilir. Onun kitapları büyük kitapçılarda ve mizah ve karikatür bölümlerde bulunur. Gorey 100'den fazla kitap yazdı. Gorey 75 yaşında öldü.(Kaynak: Vikipedi)

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google'dan Edward Gorey'e Özel Doodle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement