Google Glass, Sesi Kafatasından İletecek - Son Dakika
Teknoloji

Google Glass, Sesi Kafatasından İletecek

Google Glass, Sesi Kafatasından İletecek

Google'ın çılgın cihazı Google Glass, bir mühendis tarafından anlatıldı.

04.02.2013 10:30

Ruşen Göbel - - Yazılım ve teknoloji devi Google, bildiğiniz gibi Google Glass isimli ilginç bir cihaz üzerine çalışıyor. Teknolojik gözlükleri hayatın bir parçası haline getirmek isteyen Google, tanıtım etkinliğine katılan mühendislerden 10 tanesine henüz bitmemiş halini sunmuştu. Mühendislerden NDA (bilgi vermeyeceğine dair anlaşma) imzalanması istenirken, bir mühendis bu anlaşmayı bozarak cihaz hakkında bildiklerini anlattı.

Soumya Mohan isimli mühendisin söylediğine göre Google Glass arayüzü, az sayıda seçenek vaat eden menülerden oluşuyor. Siyah arkaplan üzerine beyaz yazılar ile, görsellikten pek uzak olduğunu söylüyor. Seçeneklerin fotoğraf yakalama, video çekme ve görüntülü aramayı içerdiğini belirtiyor. Seçenekler arasında kaydırma yapmak için kafayı sallamak yeterli olurken, cihazın yüzeyi üzerinde minik bir touchpad olduğunu öğreniyoruz.

Firmanın yaptığı son patent başvurusu da, gözlüklerin ses konusunu nasıl halledeceğini gösteriyor. Google, Glass için sesi kemikten iletmek üzerine patent başvurusu yaptı. Bildiğiniz gibi katı yüzeyler, sesi havadan daha hızlı bir şekilde iletebiliyor. Kafatasımıza direk olarak verilen ses, hem dışarıdaki sesleri de duyabilmemizi sağlayacak, hem bize gelen ses dışarı daha az gidecek, hem de çok daha temiz ses alacağız. Tabii bunu gerçekleştirirken Google Glass'ın kafatasına nasıl bir baskı uygulayacağı önemli...

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Glass, Sesi Kafatasından İletecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement