Google Patronları, Ölmemek İçin Terminator'lere Emir Vermiş(!) - Son Dakika
Teknoloji

Google Patronları, Ölmemek İçin Terminator'lere Emir Vermiş(!)

Google Patronları, Ölmemek İçin Terminator\'lere Emir Vermiş(!)

Eğer film gerçek olursa işimiz zor, ama şu an güzel bir easter egg'den söz ediyoruz.

04.07.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Eğer günün birinde film gerçek olur ve gerçekten insanlar Terminator'ler tarafından tehdit edilirse, iki isim hayatta kalmayı başaracak gibi görünüyor. Bunlar Google'ın ortak kurucuları Larry Page ve Sergey Brin. Zira yükledikleri yeni ortaya çıkan bir TXT dosyasında T-800 ve T-1000'e kendilerinin öldürülmemesi için komut vermişler.



Yine de hayatlarını garantiye almış sayılmazlar. Çünkü Terminator 3'te karşılaştığımız dişi Terminator, yani TX'in ismi geçmiyor bu listede. Tabii ki bu güzel bir şaka, güzel bir sürpriz yumurta niteliğinde.


Bildiğiniz gibi T-800'ü Arnold Schwarzenegger canlandırıyordu. Metal iskelet üzerine yaşayan canlı doku tasarımı bulunan bu model, gerçek insanlardan ayırt edilemeyecek gerçekçiydi, ama Robert Patrick'in canlandırdığı T-1000, sıvı metal teknolojisi üzerine inşa edildiği için daha gelişmiş bir modeldi. Kısa sürede şekil değiştirebilen ve kesici aletleri de bulunan T-1000, yok edilmesi de çok zor bir modeldi.



Tabii filmlerden bahsediyoruz, ama bunların gelecekte gerçekleşmesi de imkansız değil. Google, yalnızca Android, internet ve Google Glass gibi projelerle ilgilenmiyor. Firmanın uzun süredir robotlar ve yapay zeka üzerine de çalışmaları var. Hatta bu kapsamda ünlü Boston Dynamics'i (hani şu korkutucu derecede gerçek hareket eden robot testlerini yapa firma) ve Londra merkezli yapay zeka şirketi DeepMind'ı satın almıştı.


Belki de gelecekten daha fazla korkmamız gerekiyordur?


Not: Son zamanlarda Arnold Schwarzenegger'ı Google binası yakınlarında gören olmadı değil mi?



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Patronları, Ölmemek İçin Terminator'lere Emir Vermiş(!) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement