Grcki Ministar Vanjskih Poslova Nikos Kotzias U Posjeti Skoplju - Son Dakika
Güncel

Grcki Ministar Vanjskih Poslova Nikos Kotzias U Posjeti Skoplju

Grcki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias se tokom posjete Skoplju sastao se s ministrom vanjskih poslova Makedonije Nikolom Poposkim s kojim je razgovarao o odnosima dviju zemalja kao i o regionalnim pitanjima, javlja Anadolu Agency (AA).Kotzias je na konfereciji za medije nakon sastanka govorio.

25.08.2016 18:17

Grcki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias se tokom posjete Skoplju sastao se s ministrom vanjskih poslova Makedonije Nikolom Poposkim s kojim je razgovarao o odnosima dviju zemalja kao i o regionalnim pitanjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Kotzias je na konfereciji za medije nakon sastanka govorio i o posljednjim dešavanjima u Turskoj, napominjuci da ce sud u Grckoj odluciti o sudbini 8 pucista, vojnih lica koja su pribjegla u Grcku nakon pokušaja drzavnog udara teroristicke organizacije FETO u Turskoj 15. jula.

"Odluku o sudbini turskih oficira, o tome da li su ucestvovali u pokušaju drzavnog udara ili ne, donijet ce sudovi u Grckoj", rekao je Kotzias.

Dodao je takoder da je Grcka odmah osudila pokušaj drzavnog udara.

"Grcki narod je 1967. godine takoder bio zrtva ovakvog pokušaja", istakao je Kotzias.

Naglasio je kako vojska nema pravo da se miješa u politicka dešavanja.

"Hvala Bogu da pokušaj drzavnog udara nije uspio, jer vojska ne treba da se miješa u politiku", rekao je grcki ministar.

Istakao je na kraju da Grcka ima dobre odnose s Turskom, posebno tokom dolaska na vlast Partije pravde i razvoja (AKP).

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Grcki Ministar Vanjskih Poslova Nikos Kotzias U Posjeti Skoplju - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement