Gümüşhane'de Kültür ve Sanat - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Kültür ve Sanat

Gümüşhane\'de Kültür ve Sanat

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Üniversitesince düzenlenen 1. Uluslararası Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu'nda sunulan bildiriler, üç ciltlik kitap halinde yayımlandı.

22.05.2014 11:34

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Üniversitesince düzenlenen 1. Uluslararası Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu'nda sunulan bildiriler, üç ciltlik kitap halinde yayımlandı.

Vali Yusuf Mayda, yaptığı açıklamada, yurt içi ve yurt dışından sempozyuma katılan bilim adamları ve akademisyenlerin, Gümüşhaneli din alimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi ile ilgili sundukları bildirilerin 3 ciltlik eser haline getirilmesiyle manevi bir sorumluluğun da yerine getirildiğini söyledi.

Valilik ve üniversitenin ortak organizasyonu ile düzenlenen sempozyumun amacının, İslam alemi için önemli değer olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, bilinen ve söylenen bilgilerin kayıt altına alınması olduğunu belirten Mayda, "Gümüşhane'nin çok önemli bir değeri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin tanınması, tanıtılması noktasında yapılan bu çalışmalara katkı sağlayan Gümüşhane Üniversitesine, bildiri sunan değerli akademisyenlerimize ve emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Valilik ve Üniversite organizasyonu ile 3-5 Ekim 2013'te düzenlenen sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından katılan 86 bilim adamı ve akademisyen bildiri sunmuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Kültür ve Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement