Hamile Kadınlara Sikorsky Desteği - Son Dakika
Güncel

Hamile Kadınlara Sikorsky Desteği

Hamile Kadınlara Sikorsky Desteği

Siirt'te doğum sancıları tutan iki kadının yardımına Mehmetçik yetişti.

11.01.2013 16:15  Güncelleme: 22:43

Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köylerde fenalaşan hamile 2 kadın, askeri helikopterle alınarak Siirt'e getirildi.

HAMİLE KADINLARA SIKORSKY DESTEĞİ

Edinilen bilgiye göre, bir süredir etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köylerde fenalaşan bir aylık hamile Hamide Turan (20) ve 9 aylık hamile Zeynep Bulut, karayolu ile hastaneye ulaştırılamayınca durumları jandarmaya bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapalı olan köydeki hamile kadınlar, askeri helikopterle alınarak hastaneye getirildi.

Pervari'nin Gümüşören ve Doğan Köyleri'nde hamile 2 kadının doğum sancısı başlayınca yakınları jandarmaya haber verdi. Karakoldaki askeri yetkililerin talepleri üzerine Siirt 3'üncü Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopter, önce durumu ağır olan Doğan Köyü'ndeki Zeynep Bulut'u, daha sonra da Gümüşöğren Köyü'ndeki Hamide Koray'ı aldı. Askeri helikopterin Siirt'e getirdiği hamile kadınlar, ambulanslarla Kadın Doğum Hastanesi'ne götürüldü.

Her iki hasta Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 9 aylık hamile olan kadının, burada bir erkek çocuk dünyaya getirdiği bildirildi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamile Kadınlara Sikorsky Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement