Hiroşima'ya Nükleer Bomba Atılmasının 67. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Hiroşima'ya Nükleer Bomba Atılmasının 67. Yıl Dönümü

Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atılmasının 67. yıl dönümünde nükleer, kimyasal silahlar ile mayınların yasaklanması istemiyle fotoğraf sergisi açıldı.

06.08.2012 15:16  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atılmasının 67. yıl dönümünde nükleer, kimyasal silahlar ile mayınların yasaklanması istemiyle fotoğraf sergisi açıldı.

Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya

(İCAN) grubu üyeleri, İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Grup üyeleri, burada Hiroşima ve Nagazaki ile diğer nükleer denemelerden etkilenenlerin fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açtı.

Grup adına açıklama yapan Nisan Okur, II. Dünya Savaşı sırasında 6 Ağustos 1945'te 15 bin ton TNT gücüne sahip ilk uranyum bombasının Hiroşima üzerinde patlatıldığını hatırlatarak, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olan Rusya, ABD, İngiltere, Fransa ve Çin'in elinde 70 bin nükleer silah olduğunu savundu. 90 adet nükleer silahın da Adana'daki İncirlik üssünde bulunduğunu ileri süren Okur, bu silahların patlama gücünün Hiroşima'ya atılan bombalardan 20 kat daha etkili olduğunu ifade etti.

Okur, kimyasal ve nükleer silahların, mayınların ayrım gözetilmeden bütün dünyada yasaklanmasını istedi.

Muhabir: Kenan Irtak/ Neşat Ergül

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hiroşima'ya Nükleer Bomba Atılmasının 67. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement