İlkokul Öğrencilerine Obezite Eğitimi - Son Dakika
Güncel

İlkokul Öğrencilerine Obezite Eğitimi

İlkokul Öğrencilerine Obezite Eğitimi

Burdur'da ilkokul öğrencilerine obezite eğitimi verildi.

19.12.2013 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da ilkokul öğrencilerine obezite eğitimi verildi.Obeziteye dikkat çekmek için Burdur Cumhuriyet İlkokulu'nda Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği kahvaltıda minik öğrencilere kahvaltı etmenin önemi anlatıldı.

Kahvaltıya Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Ailelerin tembellik etmeden çocuklarına kahvaltı hazırlaması gerektiğini belirten Burdur Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, çağımızın vebasının şişmanlık ve hareketsizlik olduğunu kaydetti. Sütlü "Dünyanın bir kısmı açlıktan bir kısmı tokluktan ölüyor. Buna müdahale etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Çocuklarda obeziteyi önlemenin bir adımının düzenli beslenme ve bunun ilk basamağının da kahvaltı olduğunu anlatan Sütlü, "Çocuklarımızın kahvaltı etmeden evden çıkmalarını istemiyoruz. Ailelerimiz tembellik etmeden çocuklarına kahvaltı hazırlamalı... Mini mini birler, çalışkan ikiler yerine sağlıklı bütün sınıflar demek istiyoruz" dedi. Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya minik öğrencilerle kahvaltı etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlkokul Öğrencilerine Obezite Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement