Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan Kanal İstanbul incelemesiyle ilgili ilk kez konuştu: Hukukçularımız inceliyor - Son Dakika
Politika

Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan Kanal İstanbul incelemesiyle ilgili ilk kez konuştu: Hukukçularımız inceliyor

Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan Kanal İstanbul incelemesiyle ilgili ilk kez konuştu: Hukukçularımız inceliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan Kanal İstanbul incelemesiyle ilgili ilk kez konuştu. İfade vermesi için Cuma gününe kadar vakit olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Hukukçularımız süreci çalışıyor, inceliyor" dedi.

16.11.2020 17:10  Güncelleme: 20:53

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul'la ilgili açıklamaları nedeniyle inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıktığı için soruşturma açıldığı iddiasıyla ilgili, "İfade talep yazısında Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmadığı gibi bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı. Konuyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Hukukçularımız inceliyor" ifadelerini kullandı.

"KAMU KAYNAĞIYLA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ"

Beyoğlu Piyalepaşa Proje Alanı, KİPTAŞ evleri anahtar teslim töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Hukukçularımız süreci çalışıyor, inceliyor. Şimdilik bir şey söylemeyeceğim" yanıtını verdi. İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan, 'Kamu kaynağı kullanılarak devlet projesine karşı afişler hazırlandı. Soruşturmamız bunun içindir, kişisel değildir' açıklamasına ise Ekrem İmamoğlu, "Kamu kaynağı kullanıp kentsel dönüşüm yapıyoruz. Yapılan iyi şeyleri alkışlarız biz. Depremle yatıp kalkıyoruz. Deprem bizim için kıymetli bir konu. Burada zayıf oturulamayan evlerden insanları oturulabilir evlere taşıyoruz. Kamu kaynağı böyle kullanılır" yanıtını verdi.

"İFADE İÇİN CUMA GÜNÜNE KADAR VAKİT VAR"

Kanal İstanbul'un bir devlet projesi olmadığını öne süren İmamoğlu, 'ne zaman yazılı ifade vereceksiniz' sorusuna ise, "Cuma gününe daha var. Hukuken inceliyoruz" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı programda, Kanal İstanbul afişleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirdiğini ve İmamoğlu hakkında inceleme başlatıldığını doğrulayarak yazılı ifadenin istendiğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan Kanal İstanbul incelemesiyle ilgili ilk kez konuştu: Hukukçularımız inceliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement