İngiliz Ordusu Daha Fazla Müslüman Asker Alacak - Son Dakika
Güncel

İngiliz Ordusu Daha Fazla Müslüman Asker Alacak

İngiltere, orduya Müslümanların da aralarında bulunduğu farklı dini ve etnik azınlık gruplardan daha fazla asker alacak.

06.02.2015 12:21  Güncelleme: 12:48

İngiltere, orduya Müslümanların da aralarında bulunduğu farklı dini ve etnik azınlık gruplardan daha fazla asker alacak.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, "ordunun mümkün olan en iyi yeteneği bulması gerektiğini" vurgulayarak, ordunun mevcut halde sahip olduğu, farklı dini ve etnik gruplardan gelen askerlerin sayısının yeterli olmadığını bildirdi.

Carter, ordunun ve etnik azınlıkların birçok ortak değeri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Önceliğim, ordu genelinde mümkün olan en iyi yeteneğe sahip olduğumuzu devam ettirmekten emin olmak. Siyahi, Asyalı ve etnik azınlık gruplardan orduya katılım yıllardır gelişme gösteriyor ancak halen olması gereken düzeyde değil. Bunun için daha fazla çalışmalıyız. Ordu mümkün olan en iyi yeteneği bulmalı. Benimsediğimiz değerler ve standartlarımız bu topluluklarda yakından yankılanıyor. Asker alımı tabanımızı genişletmek için inşa edebileceğimiz birçok ortak zemin var."

Ordunun duyurusuna ilişkin konuşan Genelkurmay Başkanı'nın İslam Dini Danışmanı İmam Asım Hafız da, çeşitliliğin İngiliz toplumunun en büyük güçlerinden biri olduğunu dile getirerek, "Bu, askerleri sadece hizmet ettikleri insanlara yakınlaştırmıyor, aynı zamanda ordunun kültürel anlayışında değişiklikler olmasını sağlıyor" dedi.

İngiliz ordusu bu yıl içerisinde, söz konusu etnik azınlık gruplarla iletişime geçerek ve sosyal medyayı aktif şekilde kullanarak asker alım sürecini başlatmayı planlıyor. İngiliz basını, "ordunun bu kararıyla İngiltere'de radikalleşme riskinin azaltılmasının hedeflendiğini" yazdı.

87 bin düzenli askeri bulunan İngiliz ordusunun yüzde 10'unu siyahi, Asyalı ve diğer etnik azınlık gruplardan askerler oluşturuyor. İngiliz ordusunda çeşitli görevlerde hizmet veren yaklaşık 550 Müslüman asker bulunuyor. Durumlara göre değişiklik gösteren güvenlik prosedürü kapsamında erkek askerler sakal bırakabilirken, kadın askerler de başörtüsü takabiliyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Ordusu Daha Fazla Müslüman Asker Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement