İngiltere Dışişleri Bakanı Beckett Ankara'da - Son Dakika
Güncel

İngiltere Dışişleri Bakanı Beckett Ankara'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett Temaslarda Bulunmak Üzere Ankara'ya Geldi.

26.03.2007 22:14

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Konuk Bakan, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le bir araya gelecek.

BECKETT'TEN GÖZALTINDAKİ ASKERLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalarda bulunan Beckett, İran'ın gözaltına aldığı İngiliz askerlerinin serbest bırakılması için çabalarının sürdüğünü kaydetti. Beckett, İran Dışişleri Bakanı Mutteki ve İran'ın Londra Büyükelçisiyle görüşmelerinde, askerlerin sağlık durumunun gözlenebilmesi talebinde bulunduklarını aktardı. Türkiye'den konuyla ilgili beklentileri olup olmadığı sorulan Beckett, İran'la görüşmelerinde Türkiye'nin yardımı olabilirse bundan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Beckett İran'ın, Kuzey Irak'ta esir alınan İranlılara karşılık, gözaltındaki İngiliz askerlerini pazarlık konusu yaptığı iddialarına karşılık, İran'ın bu konudaki tüm taleplerini reddettiklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Beckett, yarın saat 10.00'da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le bir araya gelecek. Bakanların, görüşmeleriyle ilgili basın toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek Beckett, Çarşamba günü İstanbul'da Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'la görüş alışverişinde bulunacak. Görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin yanı sıra, Avrupa Birliği, Orta Doğu ve Irak konularının yanı sıra Kıbrıs'taki gelişmeler de ele alınacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İngiltere Dışişleri Bakanı Beckett Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement