İngiltere Kraliçesi'nin "Onur Listesi" Açıklandı - Son Dakika
Güncel

İngiltere Kraliçesi'nin "Onur Listesi" Açıklandı

Amerikalı ünlü aktris Jolie'ye onursal nişan, İngiliz aktör Day Lewis'e ise şövalyelik nişanı verildi.

14.06.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in doğumgünü dolayısıyla her yıl yayınlanan "onur listesinde" bu yıl, Amerikalı aktris Angelina Jolie ve İngiliz aktör Daniel Day-Lewis gibi isimler yer aldı.

Londra'da bu hafta yapılan "Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddeti Önleme Zirvesi"ne ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Jolie'ye, İngiltere dış politikasına katkısı ve cinsel şiddetle mücadeleye ilişkin yaptığı çalışmalardan dolayı onursal nişan verildi.

İngiliz aktör Day-Lewis ise tiyatro ve sinemaya katkılarından dolayı şövalyelik nişanına layık görüldü. Listede ayrıca aktör Damian Lewis, aktris Maggie Smith, yazar Hilary Mantel, kanserden hayatını kaybeden Stephen Sutton, modacı Zandra Rhodes gibi isimler de bulunuyor.

88 yaşındaki İngiltere Kraliçesi'nin bu yılki "onur listesinde",  bin 149 kişi yer alıyor. Bu kişilerin yüzde 73'üne çalışmalarıyla topluma yaptıkları katkıdan dolayı nişan verilirken, listedeki isimlerin yüzde 49'unu kadınlar oluşturdu.

İngiltere'de 1805'den bu yana kraliyetin başındaki kişinin doğum günü, haziran ayının ikinci cumartesi yapılan resmi törenlerle kutlanıyor. 21 Nisan 1926'da doğan Kraliçe 2. Elizabeth, 1952'den beri İngiliz kraliyet tahtında bulunuyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Kraliçesi'nin 'Onur Listesi' Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement