İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakıncı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakıncı Açıklaması

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cengiz Yakıncı, su çiçeğinin özellikle bağışıklık yetersizliği olan lösemili hastalarda ölüm nedeni olduğunu bildirdi.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, su çiçeğinin özellikle bağışıklık yetersizliği olan lösemili hastalarda ölüm nedeni olduğunu bildirdi.

Yakıncı, yaptığı yazılı açıklamada, su çiçeği hastalığının en hızlı yayılan enfeksiyon hastalığı olduğunu belirtti.

Su çiçeği hastalığının hastanın odasına girmeden daha koridordayken bile solunum yoluyla bulaştığı için bu adla anıldığını anlatan Yakıncı, "Çocuğumuzu su çiçeği hastalığından aşı yaparak koruyabiliriz" dedi.

Su çiçeği hastalığının çok hafif geçebildiği gibi beyni tutacak kadar çok ağır hastalığa da yol açabildiğini kaydeden Cengiz Yakıncı, şunları ifade etti:

"Bu hastalık özellikle bağışıklık yetersizliği olan lösemili hastalarda ölüm nedeni olmaktadır. Su çiçeği aşısının bir yaşından sonra çocuklara iki doz halinde yapılması önerilmektedir. Erişkinler ve sağlık çalışanları bu hastalığı geçirmemişse kanda bağışıklık durumları araştırıldıktan sonra bir ay arayla iki doz aşı yapılması önerilmektedir."

Yakıncı, bu hastalığı geçirmemiş bir kişinin hastalıkla karşılaştığında ilk 3-5 gün içinde su çiçeği aşısını yaptırdığı takdirde bu hastalıktan korunabildiğini aktardı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakıncı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement