Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak\'ta Şiddet Olayları

Irak ordusundan Felluce'deki bombardımana son vermesi istendi.

04.01.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ordusundan Felluce kentine yönelik bombardımanı durdurması istendi.

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Felluce'de yerleşim birimlerini hedef gözletilmeksizin bombaladığını öne sürerek, "Yerleşim merkezlerine yönelik havan topu ile hedef gözetilmeksizin yapılan  bombardıman sonucu çok sayıda masum sivil hayatını kaybetti. Kadınlar, çocuklar öldü, çok sayıda sivil yaralandı" dedi.

Bölgede bir süredir devam eden askeri operasyonlar sonucu alt yapının yıkılmasından Bağdat hükümetini sorumlu tutan Kerhut, operasyondan zarar gören sivillerin ve il yönetiminin kayıplarının tazmin edilmesini istedi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed el-Alvani'nin, geçen cumartesi günü Enbar'da kanlı baskınla gözaltına alınmasının ardından, çok sayıda askeri birlik bölgeye sevk edilmişti. Özellikle Ramadi ve Felluce kentleri başta olmak üzere Enbar ili hafta başından bu yana çatışmalara sahne olmuş, El-Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD),  Ramadi ve Felluce'nin denetimini ele geçirdiğini öne sürmüştü. Bu gelişmeler üzerine ordu birlikleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. - Anbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement