İranlı kadın, adına açılan sahte telefon hatları yüzünden kabusu yaşadı - Son Dakika
3.Sayfa

İranlı kadın, adına açılan sahte telefon hatları yüzünden kabusu yaşadı

İranlı kadın, adına açılan sahte telefon hatları yüzünden kabusu yaşadı

İstanbul'da oğlu ile yaşayan İranlı kadının ilk önce, Instagram üzerinden kendisine ulaşan bir şebekeye parasını kaptıran kadının adına bu kez de sahte telefon hatları alındı. İki ayrı hat üzerinden çok sayıda kişiye para karşılığı cinsel içerikli yazı ve fotoğraflar gönderilerek saatlik ücret verildi. Kendisinin fotoğraflarının da yer aldığı mesajlar karşısında korkan kadın, savcılığa gidip şikayetçi oldu.

09.09.2021 08:53  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz eylül ayında, oğlu ile yaşan İranlı A.F.M.'nin (38) adına kayıtlı hattına iki ayrı SMS geldi. Bir GSM şirketinden gelen mesajlarda, kadının adına açılan yeni hatların olduğu bilgisi verildi. A.F.M. peşi sıra gelen mesajlar nedeni ile şaşkına uğradı. Herhangi bir başvurusu bulunmayan A.F.M., hemen ilgili şirketin müşteri hizmetlerini aradı.

HATLARIN KAPATILMASINI İSTEDİ

Neye uğradığını şaşıran kadın hat alındığını, ancak bu durumdan haberinin olmadığını söyledi. Hatların kapatılmasını isteyen A.F.M., GSM şirketinin mağazasına yönlendirildi.

CİNSEL İÇERİKLİ TEKLİFLER

Genç kadın hatların iptali için uğraşırken, çevresindeki bazı kişilere mesajlar gelmeye başladı. A.F.M. adına alınan hattan gönderilen WhatsApp mesajlarında, cinsel ilişki için teklifte bulunuluyordu. Saatlik ücret belirtilen mesajlarda, yüzü kapatılan bir kadının birkaç fotoğrafı da yer alıyordu. Gördüğü mesajlar üzerine endişesi artan A.F.M., savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu. İfadesinde, söz konusu hatlarla bir ilgisinin olmadığını, anılan hatların başka birtakım olaylarda da kullanılabileceğini belirtti.

DAHA ÖNCE DE DOLANDIRILMIŞ

İranlı kadın bir süre önce de Instagram üzerinden kendisine ulaşan dolandırıcılara parasını kaptırdığı öğrenildi. Daha önce, A.F.M.'nin hesabına 'Mehmet Ok' adındaki bir kişiden mesaj gelmiş. Bu kişi, bahis oynattıklarını, 250 TL göndermesi halinde 38 bin lira kazanabileceğini söylemiş. Başta inanamasa da art arda söylenen yalanlara kanan kadın istenen parayı göndermiş.

ŞEBEKENİN TUZAĞINA DÜŞMÜŞ

Bu kişi A.F.M.'ye "38 bin 600 lira kazandın. Ancak bu parayı çekebilmen için yüzde 10'luk vergisini ödemen gerekiyor" yalanını uydurmuş. A.F.M., gelecek olan para beklentisi ile 4 bin 800 lira daha göndermiş. Bir şebekenin tuzağına düştüğünü fark edemeyen A.F.M. bu kez, "Yabancı olduğun için 3.860 lira daha göndermen gerekir. Aksi takdirde devlet seni sorgulayacak" denilerek korkutulmuş. Toplamda 8 bin 900 lirasını, kendisine gönderilen 'Tolga Demirci' hesabına atan A.F.M., polise giderek şikâyetçi olmuş.

Son Dakika 3.Sayfa İranlı kadın, adına açılan sahte telefon hatları yüzünden kabusu yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement