İş Yatırım, 20'nci Yılını Uzay Madenciliğine Ayırdı - Son Dakika
Ekonomi

İş Yatırım, 20'nci Yılını Uzay Madenciliğine Ayırdı

İş Yatırım 20'nci yıl dönümünde düzenlediği konferansın konusunu uzay madenciliği olarak belirledi.

19.12.2016 22:17

İş Yatırım 20'nci yıl dönümünde düzenlediği konferansın konusunu uzay madenciliği olarak belirledi.

İş Yatırım'ın bugün düzenlediği 20'nci Kuruluş yıl dönümünde İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy ve Uzay Madenciliği şirketi Planetary Resources CEO'su Chris Lewicki konuşma yaptı.

İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy, "İş Yatırım'ın kuruluşunun 20 yılını geride bıraktığımız bu günler, dünyamızda doğal kaynakların hızla tükenmesinin sosyal ve ekonomik paradigmaları değiştirdiği bir döneme denk geliyor." dedi.

Kutlusoy, bugün teknolojide ulaşılan düzeyin, kaynak temini açısından uzayı da hedef haline getirirken, kapalı ekonomi olduğu kabul edilen dünyada yeni bir alternatif modeli de vaat ettiğini söyledi.

Dünyada özel şirketlerin uzay yatırımlarına yönelik iş planlarını yapmaya başladığını ifade eden Kutlusoy, "Biz de öncü misyonumuz çerçevesinde, geleceğimizi derinden etkileyecek bu konuyu, İş Yatırım'ın geleceğini şekillendirmeye başlarken gündemimize almak istedik." diye konuştu.

Chris Lewicki ise yaptığı konuşmada, 2017'de yakın uzayda asteroitlerde bulunan doğal kaynakların dünyaya getirilmesi ile dünyanın hem sosyal hem de ekonomik geleceğinin şekillenmesi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

3 başarılı Mars operasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Lewicki, uzayın kendileri için çok şeyi ifade ettiğini aktardı.

"Dünyanın ekonomisini uzaya genişletmek adına şirketimizi kurduk"

Lewicki, "Sıra dışı gelişmeler gördük son yıllarda bir zamanlar kuyruklu yıldızlara bakardık. Çok az şey bilirdik. Son yıllarda artık kuyruklu yıldızlara bakmaktan daha çok keşfedilip dokunuldu." görüşünü dile getirdi.

Emirates Mars misyonu, Hindistan, Çin ve bazı özel şirket ve ülkelerin artık uzayda incelemelerde bulunduğunu kaydeden Lewicki, "Şu anda ekonomi ve fikirlerin öncülüğünde bir yarışma gözüküyor. Uzay bizim için gelecekte kilit bir nokta." ifadelerini kullandı.

Lewicki, "Ekonominin itici gücü için gereken şey kaynak. Dünyanın ekonomisini uzaya genişletmek adına şirketimizi kurduk. Bizde uzayda kaynak geliştirmek istedik ki oraya insan götürelim. Aslında uzayda çok fazla kaynak ve obje var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İş Yatırım, 20'nci Yılını Uzay Madenciliğine Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement