İSKİ Genel Müdürü Turan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İSKİ Genel Müdürü Turan Açıklaması

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Fatih Turan, "Yerli milli teknoloji kapsamında Akıllı Şebeke sistemleri kuruyoruz.

06.02.2018 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Fatih Turan, "Yerli milli teknoloji kapsamında Akıllı Şebeke sistemleri kuruyoruz. Su şebekemizi Akıllı Su Portalı dediğimiz yerli milli uygulamalar üzerinden geliştirip yöneteceğiz." dedi.

Yeni araç alımı toplantısında Turan, yaz aylarında ilk yerli tünel makinesiyle İstanbul'un ilk su tünelini kazmaya başladıklarını anımsatarak, "Yüzde 95'i Türk mühendislerince üretilen bu TBM ile dünyada TBM üreten sekizinci ülke Türkiye olmuştu." dedi.

İSKİ bünyesinde Yerli Teknoloji Ofisi kurduklarını dile getiren Turan, "Paşaköy Atık Su Arıtma Tesisi'ne yerli blower, Ataköy Arıtma Tesisi'ne yerli difüzörler aldık. Yerli milli teknoloji kapsamında Akıllı Şebeke sistemleri kuruyoruz. Su şebekemizi Akıllı Su Portalı dediğimiz yerli milli uygulamalar üzerinden geliştirip yöneteceğiz. Bugün de toplam değeri yaklaşık 10 milyon lirayı bulan 27 iş makinesi ve aracı filomuza katıyoruz. Bu araçların 17'si tamamen Türk Malı. 10 tanesi de yerli üretim araç." diye konuştu.

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da İBB olarak yerli ve milli üretimi desteklediklerini belirterek, "İSKİ bu kapsamda 17'si tamamen Türk Malı olan iş makinesi ve forkflit ile 10 adedi yerli üretim araç olmak üzere toplam 27 iş makinesi ve araç satın aldı. Tek kalemde gerçekleştirilen en büyük yerli iş makinesi alımı ile toplamda 9 milyon 605 bin liralık ödemeyle yerli üretime önemli bir destek sağlandı." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İSKİ Genel Müdürü Turan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement