İspanya Hükümeti, 10 Milyar Euro'dan Olmamak İçin Referandumu Kabul Etmiyor - Son Dakika
Güncel

İspanya Hükümeti, 10 Milyar Euro'dan Olmamak İçin Referandumu Kabul Etmiyor

Katalonya'nın İspanya ekonomisine vergilerle yaptığı katkı, yatırımlarla aldığından 9,89 milyar Euro daha fazla. İspanya hükümeti bu sebeple en büyük ekonomi kaynağını kaybetmek istemiyor.

02.10.2017 09:30  Güncelleme: 09:31

İspanya'nın özerk Katalonya bölgesindeki bağımsızlık referandumu sona erdi. Katalanlara göre halk, yüzde 90 oranında "evet" dedi. İspanyol hükümeti ise referandumun meşru olmadığını dolayısıyla geçersiz olduğunu savunuyor.

İSPANYA BAŞBAKANI: KATALANLAR ALDATILDI

Öyle ki İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalanların aldatıldığını ve bir bağımsızlık referandumu yapılmadığını savundu. İspanya lideri aşırı güç kullanmakla suçlanan polise de teşekkür etti.

İSPANYA'NIN ASIL ENDİŞESİ EKONOMİ

İspanya Anayasası, ülkenin bölünemez olduğunu ortaya koyuyor. Peki İspanyol hükümeti referanduma sadece ülkenin bölünmemesi için mi karşı çıkıyor, yoksa başka bir nedeni var mı?

Rakamlara bakarsak İspanyol hükümetinin bağımsızlığı istememesinin çok daha önemli bir nedeni var: Ekonomi...


KATALANLAR İSPANYA'YA ALDIKLARINDAN 10 MİLYAR EURO DAHA FALZA ÖDÜYOR

İspanya'nın en zengin bölgelerinden biri olan Katalonya, ülke nüfusunun yüzde 16'sını, gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) ise yüzde 19'unu oluşturuyor. Genel kanı merkezi hükümetin bölgeye aldığından daha azını verdiği yönünde.

2014 yılının verilerine göre Katalonya'nın İspanya ekonomisine vergilerle yaptığı katkı, yatırımlarla aldığından 9,89 milyar Euro daha fazla. Katalonya'ya İspanya devletinin yaptığı devlet katkısı ise 2003 yılında bütçenin yüzde 16'sı iken bu rakam 2015'te yüzde 9,5'e düştü.

İspanya Hükümeti, 10 Milyar Euro\'dan Olmamak İçin Referandumu Kabul Etmiyor

Son Dakika Güncel İspanya Hükümeti, 10 Milyar Euro'dan Olmamak İçin Referandumu Kabul Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement