Isparta'da Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Isparta\'da Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle üç kişi yaralanırken, üç minare yıkıldı, kömür madeni şantiyesinin çatısı uçtu, 4 iş makinesi zarar gördü.

18.04.2012 17:38

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle üç kişi yaralanırken, üç minare yıkıldı, kömür madeni şantiyesinin çatısı uçtu, 4 iş makinesi zarar gördü.

Yalvaç'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Kozluçay beldesi, Hüyüklü beldesi ve Altıkapı köyünde üç caminin minaresi yıkıldı. Yarıkkaya köyünde kömür madeni şantiyesinin çatısının uçması sonucu 4 iş makinesi zarar gördü.

KİREMİT BAŞLARINA DÜŞTÜ

Celeptaş köyünde çatıdan uçan kiremitin başına isabet etmesi sonucu 31 yaşındaki Kezban Öztürk ile Kezban Kaya (65) ve

ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. İlçe merkezinde bulunan Eski Sanayi Mahallesi'nde bir fırının alüminyum çatısı çocuk parkına uçtu.

Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, çok sayıda çatının uçtuğunu, ağaçların enerji nakil hatları üzerine devrildiğini ve elektrik kesintisine yol açtığını söyledi. Başkan Yıldız, minarenin yıkılması esnasında çevrede kimsenin bulunmaması nedeni ile can kaybı yaşanmamasının teselli olduğunu anlattı.

Yalvaç Kaymakam Vekili Ferhat Peşin ise ilçede yaşanan olumsuzluklar ile ilgili incelemede bulunduklarını belirterek şöyle konuştu: "Şu ana kadar çok sayıda çatı uçması olayı yaşandığını haber aldık. Celeptaş köyünde Kezban Öztürk ve Kezban Kaya adında iki kadın yaralandı ancak durumlarının iyi olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşlarımızı olumsuz hava şartlarına karşı belediye hoparlöründen yaptığımız anonslarla uyarıyoruz"

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement