İstanbul Adliyesi'nde Avukatların Gözaltına Alınması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adliyesi'nde Avukatların Gözaltına Alınması

İstanbul Adliyesi\'nde Avukatların Gözaltına Alınması

Kahramanmaraş Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, yaptıkları basın açıklamasıyla, İstanbul Adalet Sarayı'nda meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

13.06.2013 12:46

Kahramanmaraş Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, yaptıkları basın açıklamasıyla, İstanbul Adalet Sarayı'nda meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Kar, meslektaşlarının gözaltına alınmasını kınadıklarını söyledi. Hukuk devletinde, yasama organının düzenlediği kanunlara ve kanunlara göre çıkartılan normlara herkesin uymak zorunda olduğunu ifade eden Kar, "Adliye binasında bulunan avukatın görevini yaptığı, en azından görevi sırasında ve sebebiyle orada bulunduğu tartışmasızdır. Hakim ve savcıların adliye binasında veya çevresinde bulunduğu sırada yargı görevini yaptıkları, en azından görevleri sırasında orada bulunduklarının kesin karine olarak kabul edildiğinden, bu noktada avukatları ayrı bir statüye sokmak mümkün değildir" diye konuştu.

"Milletvekilleri parlamentodan, hakim ve savcılar adliye binasından nasıl keyfi ve hukuka aykırı olarak çıkarılamazsa, avukatlar da çıkartılamaz" diyen Kar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avukatın adliye binasında bağırıp çağırdığına, deyim yerindeyse olay çıkardığına dair iddialar bir suçun konusu olabilir. Ancak bu iddiaya karşı nasıl bir müdahale yönteminin izleneceği ve soruşturmanın hangi usulle başlatılacağı, Avukatlık Kanunu'nda ve 13 Numaralı Genelge'de gösterilmiştir. Bir adliye binasında veya önünde avukatların, gösterdikleri tepki, alkışlı protesto ve toplanmaktan dolayı, ağır ceza mahkemesinin görevine giren bir suçüstü hali varmış gibi, görevlerini icra ettikleri adliye binasından yaka paça çıkartılıp, emniyet binasına götürülmelerinin hiçbir haklı izahı ve gerekçesi olamaz. Bu nedenlerle Kahramanmaraş Barosu avukatları olarak, Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarımıza yapılan hukuksuz müdahaleyi kınıyoruz."

Açıklamanın ardından avukatlar, gözaltıları alkışlarla protesto etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Adliyesi'nde Avukatların Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement