İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 46. duruşması başladı

03.10.2013 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 46. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 81 tutuklu sanık ile 3 tutuksuz sanık katıldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Çiçek Arıç, 2 yıldır tutuklu olduğunu, 1 yıldır yargılandıklarını belirterek, soruşturma evresinin en başından beri hem kendisinin hem de avukatlarının bu davanın siyasi bir dava olduğunu söylediklerini dile getirdi.

Sanık Arıç, BDP'nin yöneticilerinin ve çalışanlarının yargılanmasına sebep olan çalışmaların yasal ve hukuki olduğunu savunarak, "İddianamede partinin çalışmaları hukuksuz gibi gösterilmiş ve önümüze konulmuştur. Siyasi kimliğimden ve BDP'nin demokratik, yasal çalışmalarından dolayı mahkemenin karşısındayım" dedi.

Duruşma Arıç'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement