İü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sümer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sümer Açıklaması

İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Metin Sümer, sigarayı bırakmak için kendilerine başvuran vatandaşların verilen ilaçlardan fayda görmemeleri halinde morallerini bozmamalarını isteyerek, "mutlaka kontrollere"...

14.01.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Sümer, sigarayı bırakmak için kendilerine başvuran vatandaşların verilen ilaçlardan fayda görmemeleri halinde morallerini bozmamalarını isteyerek, "mutlaka kontrollere gelsinler" çağrısında bulundu.

Sümer, üniversitedeki sigarayı bırakma merkezinde Sağlık Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu 2 bin 700 ilaç dağıtıldığını belirtti.

Sigarayı bırakmak istedikleri için kendilerine başvuran vatandaşlara, Sağlık Bakanlığınca ücretsiz olarak gönderilen ilaçlar verdiklerini anlatan Sümer, ayrıca vatandaşları belirli periyotlarla takip ettiklerini dile getirdi.

Bir kere ilaç alınarak sigarının bırakılamayacağını vurgulayan Sümer, vatandaşların takip kontrollerine gelmelerinin çok önemli olduğuna işaret etti.

Sigarayı bırakmak için önerilebilecek 5 çeşit ilaç bulunduğunu kaydeden Sümer, vatandaşların aldıkları bir ilaçta sigarayı bırakamadıkları zaman ümitsizliğe kapılmamalarını istedi.

Kontrollere düzenli gelerek ve etkili olmadığını düşündükleri ilaçları değiştirerek tedaviye devam edebilenlerin sigarayı bırakma oranının daha yüksek olduğunu ifade eden Sümer, "Verilen ilaçlar faydalı olmamışsa vatandaşlar moralini bozmasın. Mutlaka kontrollere gelsinler. Ayrıca bilimsel olmayan akapunktur, hipnoz gibi yöntemlerle zaman kaybetmesinler. Çünkü bunların sigarayı bırakmadaki başarısı ispatlanmamış" diye konuştu.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sümer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement